Productie record de grau: 11,3 mil. tone, cea mai mare dupa 2007

Productie record de grau: 11,3 mil. tone, cea mai mare dupa 2007

 

Productia totala de grau recoltata, in prezent, se ridica la 11,3 milioane de tone, fiind cea mai mare productie inregistrata de la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, anunta Ministerul Agriculturii. Se confirma astfel rating-ul „exceptional” pentru recolta agricola din anul 2021 acordat Romaniei de catre GEOGLAM (Group on Earth Observations Global Agricultural Monitoring Initiative), arata oficialii de la Agricultura.

Pana la aceasta data, culturile vedeta ale anului 2021 care plaseaza fermierii din Romania pe pozitia de leader sunt: graul, orzul si rapita, conform datelor operative din data de 16 august 2021.

La grau, productii medii situate peste media nationala de 5.346 kg/ha s-au realizat in vestul tarii in judetele Satu Mare, Timis, Bihor, Arad, dar si in judetele Olt, Caras Severin, Ialomita. Braila si Botosani.

De asemenea, productia totala de orz se situeaza in anul 2021 la un nivel record de 1,88 milioane tone, fiind de asemenea cea mai ridicata incepand cu anul 2007.

Productia medie la hectar este de 5.599 kg/ha, 13 judete depasind media nationala (Bihor, Arad, Galati, Ialomita, Caras Severin, Constanta, Braila, Olt, Mures, Calarasi, Timis, Dolj si Giurgiu).

Vezi si  Anexa productii cereale 2007 – 2021 (pdf)– MADR

Si la celelalte cereale: secara, triticale, orzoaica, ovaz, mei, hrisca, etc., s-au obtinut productii bune, astfel ca productia totala de cereale pana la aceasta data depaseste 15 milioane tone.

3 thoughts on “Productie record de grau: 11,3 mil. tone, cea mai mare dupa 2007

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *