Revolta companiilor romanesti fata de Austria

Revolta companiilor romanesti fata de Austria

 

Dupa blocarea aderarii Romaniei la spatiul Schengen, mai multe firme din agribusiness au anuntat ca isi inchid conturile la bancile cu capital austriac si nu vor mai cumpara motorina, dar si alte produse de provenienta austriaca.

Printre primii care au lichidat conturile la BCR s-a aflat fermierul Dimitrie Musca,  unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din vestul tarii. El a anuntat ca imediat ce Austria a votat impotriva aderarii Romaniei, a dispus angajatilor firmelor sale sa inchida conturile la bancile austriece, iar pe viitor nu va mai cumpara motorina de provenienta austriaca, adica vreo 1.500 de tone de motorina anual.

“Am dispus inchiderea conturilor la bancile austriece pentru firmele mele din Curtici si Olari, iar procedurile sunt deja in curs. Eu cred ca romanii trebuie sa fie acum uniti si sa faca la fel. Nu vreau sa mai lucrez in veci cu bancile austriece. In plus, nu mai cumpar motorina de la companiile austriece. Eu folosesc anual, pentru a lucra cele 7.600 de hectare de terenuri agricole, intre 1.000 si 1.500 de tone de motorina”, a spus Dimitrie Musca.

De asemenea, Musca a precizat ca a inchis conturile la BCR, pe care le-a transferat la BRD. „Relatia cu aceasta banca este definitiv incheiata”.

El i-a indemnat pe romani “sa nu-si mai cheltuie banii pe produse austriece sau pe excursii in aceasta tara”.

“Nu e drept ca o Europa intreaga sa te sustina si doar Austria sa se opuna fara motiv. Toti romanii ar trebui sa fie uniti acum, pentru ca noi suntem cei care suferim cand mergem in strainatate si stam in vami ore intregi. E pacat de timpul nostru, trebuie sa fim uniti si sa aratam asta si Austriei”, a transmis omul de afaceri, potrivit Agerpres.

La randul lui, Voicu Vuscan, administrator al firmei de mezeluri Elit SRL, unul dintre cei mai mari producatori de mezeluri din tara, a facut public faptul ca va intrerupe colaborarile cu firme austriece, din cauza opozitiei Austriei fata de aderarea Romaniei la Schengen.

„Nu sunt deloc impotriva multinationalelor. Vorbesc in calitate de roman, de profesionist, de administrator al unei afaceri. Compania pe care o conduc este si ea o multinationala, e detinuta de americani, avem aici peste 2.000 de angajati. Dar nici sa fim servili nu e in regula si sa acceptam mofturile guvernului austriac.

Ca moft e ce fac ei acum. Daca nu fiecare roman, dar macar 10% dintre noi va face un mic boicot, sa stiti ca atunci cand pierzi 10% din cifra de afaceri nu mai stii pe unde sa scoti camasa”, a afirmat Voicu Vuscan.

Mai mult, pe Facebook exista hashtagul #boicotAustria care reuneste postarile companiilor, politicienilor, oamenilor de afaceri si cetatenilor obisnuiti revoltati dedecizia Austriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *