Bulgarii au trecut Dunarea sa faca agricultura pe terenurile din sudul tarii

Bulgarii au trecut Dunarea sa faca agricultura pe terenurile din sudul tarii

 

Un om de afaceri din Bulgaria ar administra, la acest moment, undeva la 10.000 de hectare de teren agricol in sudul Romaniei, dupa ce a cumparat loturi de teren in mai multe judete, inclusiv de la patronul Universitatii Craiova, Mihai Rotaru.

Ultima tranzactie are loc in aceste zile in Mehedinti, unde investitorul de peste Dunare ar uma sa preia 20% din actiunile Hastro Sovarna, societate fondata de fermierul Cornel Stroescu.

‘’Este vorba de un pachet de 20% din actiuni, pentru ca nu mai puteam face fata cheltuielilor, iar conditia este sa realizeze investitiile pe care si le asuma. Nu ne retragem din agricultura, mai avem terenuri, ferma avicola, investim 8 milioane euro in extindere”, a declarat Cornel Stroescu.

Hastro Sovarna administreaza circa 2.000 hectare de teren agricol in judetul Mehedinti, zona unde seceta se face simtita aproape an de an, provocand pagube importante fermierilor cum a fost si cazul lui Cornel Stroescu. Cel mai probabil acesta se va concentra pe dezvoltarea fermei de pasari specializata in productia de oua, mai ales ca si cererea este mare, in prezent, in Europa, potrivit Puterea.ro.

 Stroescu nu a dorit sa dea informatii despre investitorul bulgar, dar a mentionat faptul ca acesta a mai cumparat teren si de la patronul echipei de fotbal CS Universitatea Craiova, Mihai Rotaru, dar si de la alti fermieri.

Mihai Rotaru a reusit sa adune de-a lungul timpului circa 4.000 de hectare de teren agricol in judetele Olt si Dolj. Potrivit informatiilor din presa locala, in aceasta vara, Rotaru ar fi renuntat la afacerile din agricultura, vanzandu-si terenurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *