Cine este austriacul care detine mii de hectare de teren agricol si padure in Romania

Cine este austriacul care detine mii de hectare de teren agricol si padure in Romania

 

O prezenta mai degraba discreta, contele austriac Andreas von Bardeau, descendent al familiei de Habsburg, este unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din Vestul tarii cu mii de hectare de teren agricol in proprietate, dar si de padure. Pe langa cultura cerealelor, contele mai are afaceri in zootehnie, fiind si actionar principal al Banat Business Park din judetul Timis.

Andreas von Bardeau s-a stabilit in Banat in anii 2000, cand si-a inceput activitatea in Romania cu afaceri in imobilare si agricultura in Romania.

In agricultura, Grupul Bardeau Holding administreaza peste 13.000 ha si are 160 de angajati in productia vegetala (depozite de grau, floarea soarelui, rapita, porumb), spatii de depozitare (aproximativ 30.000 de tone) si animale (vaci pentru lapte si vaci pentru carne), potrivit unor infomatii facute publice de companie in urma cu cativa ani. Au fost insa si vremuri mai bune, cand terenurile lucrate depaseau in total 25.000 de hectare in judetele Timis, Arad si Caras – Severin, potrivit Puterea.

Impreuna cu familia Esterhazy din Ungaria, contele detinea prin 2011 prin intermediul SC „Esterhazy Bardeau Silvicultura” SRL undeva la 10.000 hectare de padure in mai multe judete cum ar fi Arges, Prahova, Dambovita sau Iasi

In 2017, familia Bardeau a inaugurat cel mai mare Parc Industrial din vestul Romaniei, Banat Business Park la Sanandrei (la circa 10 km distanta de Timisoara), la care este actionarul majoritar.

Citeste si Firmele austriece, afaceri si profituri de miliarde din industria lemnului, derulate in Romania

Andreas Bardeau, avocat de profesie este de mai multi ani consulul onorific al Romaniei in Austria. El este ajutat in administrarea afacerilor din Romania de Georg, care si el la randul lui a fost numit consul onorific al Austriei la Timisoara.

In Austria, familia Bardeau detine castelul Kornberg din sud-estul Stiriei, unde Andreas Graf von Bardeau este vecin cu familia printului Emanuel von and zu Liechtenstein, cunoscut in Romania, pentru ca l-a ucis pe ursul Arthur.

Prima atestare a Palatului Kornberg provine din anul 1294, insa castelul a devenit proprietatea familiei Bardeau abia in anul 1871.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *