Reteta succesului in agribusiness, in opinia lui Sorin Cimpeanu (USAMV)

Reteta succesului in agribusiness, in opinia lui Sorin Cimpeanu (USAMV)

 

campeanuSorin Mihai Cimpeanu, rectorul USAMV Bucuresti, a afirmat in cadrul BucharestFoodSummit din 14 octombrie, ca perioada urmatoare va fi destul de complicata in contextul pademiei de COVID-19, si agravata de problemele mari create de seceta. Totusi, acest context dificil ar putea sa constituie si o buna oportunitate pentru jucatorii din agribusiness, daca stiu sa il exploateze favorabil.

Este foarte important sa existe o continuitate in ceea ce priveste intalnirile dintre fermieri, autoritati si mediul academic, reteta succesului in state puternice, de altfel. Doar impreuna pot fi gasite solutii le cele mai bune pentru rezolvarea problemelor. Foarte important, agricultura nu trebuie politizata, mai ales ca securitatea si siguranta alimentara sunt si vor ramane subiecte din ce in ce mai acute de acum incolo pe agenda oricarui stat mai mult sau mai putin dezvoltat.

Citeste si Dimitrie Musca la BFS: Pot sa spun ca am avut noroc in viata, fata de fermierii din sud, in acest an!

„Nu poti sa ii spui domnului Baciu (n.red – Alexandru Baciu, fermier Calarasi), lui Dimitrie Musca (fermier din judetul Arad) ca nu au dreptate in ceea ce ne-au prezentat, pentru ca ei se lovesc direct, nemijlocit de problemele acestea, mai mult decat noi ceilalti, indiferent ca suntem mediu academic sau autoritati… Este bine sa ne concentram asupra problemelor pe care le pun in discutie cei care fac productie nemijlocita in agricultura si domeniul agroalimentar, cu atat mai mult, acum, si o spun inca o data: astfel de intalniri sunt bune. Ele au loc in state precum Canada, SUA, Franta, Germania, tari agricole puternice, aceasta este reteta succesului”, a declarat la BucharestFoodSummit (BFS), rectorul USAMV.

Pentru Romania, 2020 este un an foarte greu, iar, din pacate, si premisele pentru viitor sunt tot la fel.

“Noi in Romana, si nu numai in Romania de data aceasta, daca nu am avut seceta, am avut alegeri, daca nu am avut alegeri, am avut COVID-19. Altadata, sigur n-am avut COVID-19. De data aceasta, in acest an, avem si alegeri, avem si seceta, avem si COVID-19 si cu atat mai mult ii dau dreptate lui Adrian Radulescu (fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii, speaker la BFS) cand spune ca agricultura nu trebuie sa fie politizata, pentru ca indiferent de unde suntem securitatea alimentara si siguranta alimentara vor ramane subiecte din ce in ce mai acute de acum incolo pe agenda oricarui stat mai mult sau mai putin dezvoltat”, a afirmat Cimpeanu.

Citeste si Ministrul Finantelor, Florin Citu, azi la BucharestFoodSummit: In cateva saptamani vom avea un program similar IMM Invest pentru agricultori!

BucharestFoodSummit.ro, Editia a III-a: 21 septembrie – 19 noiembrie 2020, este cel mai mare si important eveniment international al toamnei din Romania in agribusines, productie alimentara, productie de bauturi, retail si HoReCa.

Conferinta a fost moderata de Gabriel Biris, Partener Fondator, Casa de Avocatura Biris-Goran, iar co-moderator a fost Bogdan Popovici, BucharestFoodSummit.

La conferinta au participat Florin Citu, ministrul Finantelor, Emil Dumitru, Secretar de Stat, MADR, dar si fermierii integratori – Dimitrie Musca, Alexandru Baciu si Nicusor Serban. Au mai fost prezenti Nicolae Badea, presedinte Computerland, Calin Musca, antreprenor, PorkProd, Adrian Radulescu – presedinte Asociatia Fermierilor Romani, Nicolae Istudor, Rector ASE Bucuresti, Nicu Vasile, presedinte LAPAR, Valentin Vladut, director general Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii Destinate Agriculturii si Industriei Alimentare (INMA), Jozsef Toth, antreprenor Juglans Dacic, Alexandru Ungurelu si Dinu Dinulescu – BucharestFoodSummit.

BucharestFoodSummit.ro este organizat in parteneriat cu #RomaniaFunctioneaza, FoodBiz, CEC Bank, Casa de Avocatura Biris-Goran, ASAS, ASPES, FIHR, ICDP – Maracineni, HORA, Agrostandard si Academia de Studii Economice Bucuresti.

Sponsorii evenimentului: Sponsor Gold – Computerland Romania, Exclusive Pure Water Partner – Aqua Carpatica, Wine Partner – Domeniile Samburesti.

Partenerii media: FoodBiz, #RomaniaFunctioneaza, Agrostandard, Lumea Banilor, EVZ, TVRi si Economistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *