Florin Citu la BucharestFoodSummit: In cateva saptamani vom avea un  program similar IMM Invest pentru agricultori!

Florin Citu la BucharestFoodSummit: In cateva saptamani vom avea un program similar IMM Invest pentru agricultori!

 

catuMinistrul Finantelor, Florin Citu, a participat, astazi, la Bucharest FoodSummit, unde a facut cateva anunturi speciale si a vorbit despre mai multe programe de finantare, dintre care unul special pentru fermieri. Este vorba de un program similar IMM Invest, care se va numi cel mai probabil Agro Invest si care ar putea sa fie adoptat de Guvern in cateva saptamani. Ministrul a raspuns astfel intrebarilor venite din partea unuia dintre cei mai mari fermieri din sudul tarii, Alexandru Baciu, care detine un business integrat cunoscut, Ferma Baciu.

“Vestea buna este ca lucram si sper sa intre in sedinta urmatoare de Guvern sau in urmatoarele doua saptamani , la un program similar cu IMM Invest, dar dedicat sectorului agricol. Va fi doar pentru sectorul agricol – este vorba de garantii, de imprumuturi cu dobanda garantata 100% pentru o perioada mai lunga de timp. Mai sunt cateva discutii daca subventionam dobanda 8 luni sau mai mult, ne gandim… Cred ca o sa fie o garantie de un miliard de lei, iar programul va fi derulat prin FNGCIMM si apoi prin sistemul financiar bancar”, a declarat Florin Citu la Bucharest FoodSummit.

Citeste si Dimitrie Musca la BFS: Pot sa spun ca am avut noroc in viata, fata de fermierii din sud, in acest an!

Programul se va chema, cel mai probabil Agro Invest si va fi pus in dezbatere publica. Ministrul i-a invitat pe fermierii prezenti la BFS sa-l consulte si sa faca sugestii pentru a-l imbunatati.

La eveniment au fost prezenti cativa dintre cei mai mari integratori din Romania – Dimitrie Musca, Alexandru Baciu, Nicusor Serban, adevarate modele de business de succes.

IMM Invest este cel mai mare program de susţinere a IMM-urilor din Romania din ultimii 30 de ani. Principalele avantaje sunt urmatoarele: statul asigura pana la 90% din valoarea creditului, dobanda creditelor este subvenţionata integral de stat cel puţin pana la final de an, zero comisioane legate de garanţia statului, zero comision de rambursare anticipata a creditului, iar perioada de acordare a garanţiei este de pana la 72 de luni.

BucharestFoodSummit.ro este cel mai mare si important eveniment international al toamnei din Romania in agribusines, productie alimentara, productie de bauturi, retail si HoReCa. Editia a III-a are loc in perioada 21 septembrie – 19 noiembrie 2020.

zoom_

Printre participantii la conferinta s-au mai numarat Emil Dumitru, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, Gabriel Biris, Partener Fondator, Casa de Avocatura Biris-Goran, Nicolae Badea – presedinte Computerland, Sorin Mihai Campeanu – rector USAMV, Calin Musca, proprietarul PorkProd, Adrian Radulescu – presedinte Asociatia Fermierilor Romani, Nicolae Istudor, Rector ASE Bucuresti, Nicu Vasile, presedinte LAPAR, Valentin Vladut, director general Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii Destinate Agriculturii si Industriei Alimentare (INMA), Jozsef Toth, antreprenor Juglans Dacic, Alexandru Ungurelu si Dinu Dinulescu – BucharestFoodSummit.

BucharestFoodSummit.ro este organizat in parteneriat cu #RomaniaFunctioneaza, FoodBiz, CEC Bank, Casa de Avocatura Biris-Goran, ASAS, ASPES, FIHR, ICDP – Maracineni, HORA, Agrostandard si Academia de Studii Economice Bucuresti.
Sponsorii evenimentului: Sponsor Gold – Computerland Romania, Exclusive Pure Water Partner – Aqua Carpatica, Wine Partner – Domeniile Samburesti.

Partenerii media: FoodBiz, #RomaniaFunctioneaza, Agrostandard, Lumea Banilor, EVZ, TVRi si Economistul.
Banii, investitiile, integrarea si profitul – toate dezbaterile din conferinta – la dispozitia tuturor incepand din 15 octombrie in revista FoodBiz.ro, Agrostandard.ro si pe site-ul BucharestFoodSummit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *