Dimitrie Musca la BFS: Pot sa spun ca am avut noroc in viata, fata de fermierii din sud, in acest an!

Dimitrie Musca la BFS: Pot sa spun ca am avut noroc in viata, fata de fermierii din sud, in acest an!

 

muscaSpre deosebire de fermierii din sudul Romaniei, unde seceta a produs pagube importante, in Vestul tarii lucrurile au stat cu mult mai bine. La CAI Curtici, de exemplu, productia de porumb a trecut de 12 tone la hectar, un nivel mai mult decat rezonabil. Cum a fost posibil? Ei bine, este vorba de tehnologie, ceva noroc de la mama natura si poate de bagheta magica a fermierului Dimitrie Musca, despre ale carui performante a auzit toata lumea.

„Am incheiat campania de recoltat la porumb, avem o medie de 12 tone/ha pe cele 2.500 ha cultivate. Fata de fermieriii din sud, unde a fost seceta, pot sa spun ca am avut noroc in viata. Am avut ajutor de la mama natura, in acest an. Avem precipitatii, in prezent, de circa 560 de litri/mp. Dumnezeu a fost bun cu Vestul tarii”, a declarat Musca la BucharestFoodSummit.

Dar poate ca pana la urma natura tine si cu cei care isi permit sa faca agricultura la cote inalte, nu-i asa? Daca nu stiati, la CAI Curtici cele 7.600 ha de teren agricol se lucreaza numai prin forte proprii, nu se apeleaza la nimeni si la nimic din afara grupului, dupa cum declara Dimitrie Musca.

Citeste si Nicu Vasile, LAPAR, la BFS: Doar 1% din fermierii din Romania fac parte dintr-o forma asociativa

Parcul auto include 25 tractoare de mare capacitate, 12 combine moderne, semanatori si toate utilajele de care este nevoie. Viteza de lucru pe zi este de 350 ha la recoltat si 300 ha la semanat.

CAI Curtici este un model de integrare de succes in Romania. Grupul este prezent in sectorul vegetal, dar detine si ferme de animale, abator, capacitati de procesare si o retea de 36 de magazine. zoom_

“Nu am lasat nimic sa se interpuna in sistemul nostru, chiar daca in orice veriga din aceasta integrare castigam doar cinci bani sau un ban, este castig si nu pierdere”, a mai spus Dimitrie Musca.

Citeste si Ministrul Finantelor, Florin Citu, azi la BucharestFoodSummit: In cateva saptamani vom avea un program similar IMM Invest pentru agricultori!

BucharestFoodSummit.ro, Editia a III-a: 21 septembrie – 19 noiembrie 2020, este cel mai mare si important eveniment international al toamnei din Romania in agribusines, productie alimentara, productie de bauturi, retail si HoReCa.

Conferinta a fost moderata de Gabriel Biris, Partener Fondator, Casa de Avocatura Biris-Goran, iar co-moderator a fost Bogdan Popovici, BucharestFoodSummit.

La conferinta au participat Florin Citu, ministrul Finantelor, Emil Dumitru, Secretar de Stat, MADR, dar si fermierii integratori – Dimitrie Musca, Alexandru Baciu si Nicusor Serban. Au mai fost prezenti Nicolae Badea, presedinte Computerland, Calin Musca, antreprenor PorkProd, Adrian Radulescu – presedinte Asociatia Fermierilor Romani, Nicolaie Istudor, rector ASE, Nicu Vasile, presedinte LAPAR, Valentin Vladut, director general Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii Destinate Agriculturii si Industriei Alimentare (INMA), Jozsef Toth, antreprenor Juglans Dacic, Alexandru Ungurelu si Dinu Dinulescu – BucharestFoodSummit.
zoom_

BucharestFoodSummit.ro este organizat in parteneriat cu #RomaniaFunctioneaza, FoodBiz, CEC Bank, Casa de Avocatura Biris-Goran, ASAS, ASPES, FIHR, ICDP – Maracineni, HORA, Agrostandard si Academia de Studii Economice Bucuresti.

Sponsorii evenimentului: Sponsor Gold – Computerland Romania, Exclusive Pure Water Partner – Aqua Carpatica, Wine Partner – Domeniile Samburesti.

Partenerii media: FoodBiz, #RomaniaFunctioneaza,

One thought on “Dimitrie Musca la BFS: Pot sa spun ca am avut noroc in viata, fata de fermierii din sud, in acest an!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *