Nicolae Istudor, ASE, la BFS: Trebuie sa ne gandim ce mancam si de unde, chiar daca este o perioada mai delicata!

Nicolae Istudor, ASE, la BFS: Trebuie sa ne gandim ce mancam si de unde, chiar daca este o perioada mai delicata!

 

istudor_aseChiar daca trecem prin perioade mai delicate, cum se intampla in prezent din cauza pandemiei de COVID-19, trebuie sa ne gandim ce mancam si de unde, a atras atentia la BucharestFoodSummit (BFS) Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice (ASE) Bucuresti). Din pacate, o mare parte din produsele de pe piata sunt din import, chiar si pe segmentele si in perioadele in care exista productie autohtona. Numai in primul semestru, de exemplu, balanta agroalimentara inregistra un deficit de peste un miliard de euro, iar carnea se afla pe primul loc in topul produselor aduse de la extern.

„Indiferent ca suntem in perioade mai delicate cum este si aceasta a COVID-ului, trebuie sa ne gandim ce mancam si de unde. De preferat ar fi sa fie produse romanesti pentru ca potentialul exista. Va trebui sa analizam produs cu produs si sa limitam importurile”, a declarat Nicolae Istudor la BucharestFoodSummit.

El s-a referit si la integrarea productiei, varianta care poate sa aduca valoare adaugata pentru cei ce muncesc, si care permite urmarirea trasabilitatii marfii. un demers necesar in incercarea de a asigura produse de calitate si la preturi corecte consumatorilor romani. Nu in ultimul rand, rectorul ASE a prezentat si modalitatile de valorificare a productiei la care pot apela fermierii.

„Pe toata filiera, cel mai dezavantajat este fermierul, teoria spune ca nu trebuie sa ne ducem catre un singur canal de distributie, nu trebuie sa pui ouale in acelasi cos, s-ar putea sa ai o problema”, a avertizat Nicolae Istudor la BucarestFoodSummit”.

BucharestFoodSummit.ro, Editia a III-a: 21 septembrie – 19 noiembrie 2020, este cel mai mare si important eveniment international al toamnei din Romania in agribusines, productie alimentara, productie de bauturi, retail si HoReCa.

Conferinta a fost moderata de Gabriel Biris, Partener Fondator, Casa de Avocatura Biris-Goran, iar co-moderator a fost Bogdan Popovici, BucharestFoodSummit.

La conferinta au participat Florin Citu, ministrul Finantelor, Emil Dumitru, Secretar de Stat, MADR, dar si fermierii integratori – Dimitrie Musca, Alexandru Baciu si Nicusor Serban. Au mai fost prezenti Nicolae Badea, presedinte Computerland, Calin Musca, antreprenor, PorkProd, Adrian Radulescu – presedinte Asociatia Fermierilor Romani, Nicu Vasile, presedinte LAPAR, Valentin Vladut, director general Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii Destinate Agriculturii si Industriei Alimentare (INMA), Jozsef Toth, antreprenor Juglans Dacic, Alexandru Ungurelu si Dinu Dinulescu – BucharestFoodSummit.
zoom_

BucharestFoodSummit.ro este organizat in parteneriat cu #RomaniaFunctioneaza, FoodBiz, CEC Bank, Casa de Avocatura Biris-Goran, ASAS, ASPES, FIHR, ICDP – Maracineni, HORA, Agrostandard si Academia de Studii Economice Bucuresti.

Sponsorii evenimentului: Sponsor Gold – Computerland Romania, Exclusive Pure Water Partner – Aqua Carpatica, Wine Partner – Domeniile Samburesti.

Partenerii media: FoodBiz, #RomaniaFunctioneaza, Agrostandard, Lumea Banilor, EVZ, TVRi si Economistul.

Seria de conferinte BucharestFoodSummit este in desfasurare. Se mai pot face inscrieri de participare dar locurile sunt limitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *