Razvan Teodorescu, rector USAMV Bucuresti: Numarul studentilor va fi in scadere, in viitor

Razvan Teodorescu, rector USAMV Bucuresti: Numarul studentilor va fi in scadere, in viitor

 

Razvan Teodorescu, rector USAMV Bucuresti, trage un semnal de alarma cu privire la faptul ca numarul studentilor se va reduce in viitor, ceea ce constituie o mare problema pentru Romania, care oricum se confrunta cu o criza a fortei de munca.

“Suntem si noi in alerta, pentru ca ne dorim ca studentii nostri, viitorii specialisti sa se formeze si sa deprinda abilitati, cunostinte pe perioada anilor de studii. Dupa cum vedem, insa, din pacate, numarul elevilor de liceu si, prin urmare, numarul studentilor in viitor o sa fie in scadere, ceea ce este cea mai mare problema, provocare pentru noi ca tara.

Stim cu totii, resursa umana este elementul esential in orice am dori sa facem, fara ea, oricat am fi noi de dornici sa dezvoltam anumite lucruri, nu o putem face, prin urmare, in cele doua statiuni ale universitatii, in campusul USAMV Bucuresti, care este un campus cu 40 ha in Herastrau si inca 6 ha la Facultaatea de Medcina Veterinara acolo am dorit si am creat niste simulatoare care sa nu faca altceva decat sa simuleze un pic viata reala de dupa ce se termina viata de facultate pentru studenti, astfel incat sa poata sa fie obisnuiti cu ceea ce au de facut dupa ce se termina anii de studentie.

Incercam prin aceste mecanisme sa-i scoteam dintr-o stare de latenta, pentru ca am observat ca ei se mutumesc si renunta foarte usor in momentul cand se intampla ceva si dau un pic de greu”.

Sursa: FoodBiz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *