Profi – Raftul Bunatatilor Locale in Dambovita

Profi – Raftul Bunatatilor Locale in Dambovita

 

Incepand cu data de 16 decembrie, un magazin Profi din Targoviste si doua din Gaesti se alatura programului Raftul Bunatatilor Locale, program  creat de Profi, lantul romanesc de retail modern, pentru a sustine producatorii artizanali locali.

“Este important sa pastram calitatea si autenticitatea produselor, sa bucuram atat producatorii, cat si consumatorii cu o gama traditionala ce respecta retetele adevarate, autentice,” a declarat Gaetan Pacton, Directorul general Profi. “Pe masura ce intram in legatura cu astfel de producatori si din alte regiuni, vom deschide noi rafturi ale bunatatilor locale in alte mari orase.”

Inaugurarea de la Targoviste a devenit posibila dupa ce aproape 20 de producatori locali din sudul tarii s-au alaturat catorva zeci de alti producatori care, deja inscrisi in program, se bucura de avantajul de a-si vinde produsele in patru magazine Profi din Cluj.

“Ne aflam inca in faza pilot a acestui proiect care din perspectiva noastra nu are o miza economica, ci una una de responsabilitate sociala, menita sa ajute producatorii locali artizanale sa treaca peste actualele momente dificile. Semnele de pana acum sunt incurajatoare”, considera Calin Costinas, Directorul general adjunct Profi, coordonatorul acestui set de actiuni.

“Cel putin din punct de vedere financiar, Raftul Bunatatilor Locale ne ajuta. Putem sa vindem mai multe produse, sa fim  mai aproape de clienti, ceea ce singuri ne-ar fi fost mai greu,” afirma Elena Dragomir, cunoscuta local in zona Sadu pentru produsele sale din carne si care prin acest program are acum desfacere si la Cluj. ”Reuseam sa vindem pensiunilor sau clientilor din sat, sau la o mica piata taraneasca, dar acest proiect ne-a ajutat sa crestem si financiar, si calitatea produsului.”

Dupa ce trec printr-un un minutios proces de selectie, produsele locale care intrunesc standardele de calitate si siguranta alimentara sunt listate in magazinele Profi. In functie de sezonalitate, producatorii vor fi prezenti cu lactate, produse din carne, legume conservate, muraturi, zacusca, gemuri, siropuri, compoturi, ceaiuri, paste fainoase, ulei presat la rece, paine si altele.

Cu peste 1600 de magazine in mai bine de 760 de localitati si circa 28000 de angajati, Profi este cel mai mare angajator din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *