2022, anul digitalizarii pentru compania Agra Asigurari

2022, anul digitalizarii pentru compania Agra Asigurari

 

2022 a fost un an al digitalizarii pentru compania Agra Asigurari, singura societate din Romania dedicata exclusiv asigurarilor agricole. Compania a dus digitalizarea la un nivel superior in piata asigurarilor – prin imbunatatirea constanta a procesului de evaluare a daunelor cu ajutorul tehnologiei si lansarea platformei online dedicata brokerilor.

La nivel national, compania si-a consolidat echipa cu 50 de evaluatori de dauna, iar pentru anul 2023 isi propune dezvoltarea paletei de produse pentru a le oferi fermierilor din Romania solutii adaptate la problemelor cu care se confrunta.

Pentru a face fata cererii in crestere pentru politele agricole, compania a decis sa-si extinda echipa operationala cu 50 de evaluatori de dauna. Astfel, asiguratorul agricol a organizat pe parcursul anului mai multe programe de scolarizare pentru evaluatorii de dauna, in functie de nivelul de pregatire al acestora, acoperind atat informatii tehnice despre procesul de asigurare – conditiile de asigurare, riscurile asigurare, cat si metodele de evaluare a daunelor si particularitati ale culturilor.

Extinderea si dezvoltarea echipei operationale la nivel national a fost unul dintre cele mai importante obiective de anul acesta, pe care l-am si indeplinit cu succes. Am construit o echipa diversa, de la tineri absolventi de studii agricole pana la ingineri agronomi sau fermieri cu experienta. Un lucru imbucurator pentru noi a fost deschiderea acestora fata de metodele digitale, iar acest lucru ne-a dat posibilitatea sa fim operativi, atat pe partea de ofertare, cat si avizare a daunelor”, a declarat Horia Lupu, directorul general al Agra Asigurari.

Inca de la infiintarea sucursalei, compania a emis politele in format electronic si evaluarea daunelor s-a produs digital cu ajutorul tabletelor, insa anul 2022 a insemnat pentru Agra Asigurari un proces de dezvoltare la nivel digital, avand o evolutie pozitiva. Aproximativ 94% dintre avizarile de daune s-au avizat digital, fara sa fie necesar ca fermierii sa contacteze telefonic reprezentantii companiei. 

Utilizarea tehnologiilor digitale are un impact pozitiv asupra calitatii vietii in zonele rurale si are potentialul de a atrage o generatie mai tanara de agricultori sa se implice si sa dezvolteafaceri rurale. Exista solutii digitale usor de folosit, soft-uri ȋn limba romana, care pot eficientiza activitatea din cadrul fermei. In ceea ce ne priveste, Agra Asigurari pune la dispozitia asiguratilor portalul online AgraSat, cu ajutorul portalului online, unde acestia  isi pot vedea politele de asigurare, pot aviza daunele si pot urmari in timp real procesul de decontare”, a completat Horia-Lupu. 

Compania  a continuat implementarea planurilor de digitalizare in domeniul asigurarilor agricole si a lansat in Septembrie prima platforma digitala pentru brokeri, pentru a sustine procesul de vanzare, precum si posibilitatea de a emite oferte si in varianta offline.

Pentru anul 2023, compania isi propune sa-si consolideze pozitia pe piata asigurarilor agricole din Romania si sa-si extinda portofoliul de produse, alaturi de imbunatatirea proceselor si a procesului de lucru, in beneficiul clientilor si al colaboratorilor.

Despre Agra Asigurari

Societatea de asigurari agricole Österreichische Hagelversicherung a fost infiintata in anul 1947 in Austria la initiativa fermierilor de catre companiile de asigurare austriece. Din 2016, compania ofera produsele sale de asigurare si fermierilor din Romania, fiind singurul asigurator specializat pe domeniul agricol.

Prin dezvoltarea permanenta a paletei de produse, compania ofera asiguratilor cele mai bune solutii pentru prevenirea efectelor climatice. Agra Asigurari garanteaza cea mai rapida si moderna evaluare de daune din Europa. Astfel, ajutorul rapid si nebirocratic in caz de dauna este principiul de baza al societatii Agra Asigurari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *