Primele exporturi de carne de oaie in Iran! Urmeaza 800.000 de ovine, in sase luni

Primele exporturi de carne de oaie in Iran! Urmeaza 800.000 de ovine, in sase luni

 

EXPORT_OIMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta ca a fost deschisa piata de export pentru ovine cu Republica Iran! Astfel, in ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export intre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor din Romania (ANSVSA) si Organizatia Veterinara a Iranului, fiind deblocate exporturile de carne de oaie si ovine in viu catre Iran.

Citeste si Compania Al Mawashi din Kuweit cumpara 200.000 de oi din Romania

„In acest context, in data de 4 februarie 2019 a intrat in Iran primul transport de 20 tone de carne de oaie din Romania, acesta fiind doar inceputul unui contract cu un potential mare de dezvoltare. Exportatorul, o societate comerciala din Bacau, va continua colaborarea cu agentii economici din Iran, purtandu-se discutii despre alte transporturi, terestre sau pe cale aeriana, in perioada urmatoare fiind estimat a se exporta o cantitate de cca. 1000 tone lunar”, se arata intr-un comunicat al MADR.

Ministerul Agriculturii precizeaza ca exista o cerere ridicata la nivelul Iranului de carne de ovine si ovine in viu si in continua crestere, intr-un domeniu in care tara noastra dispune de ample posibilitati.

Citeste si Pretul la carnea de porc s-a prabusit la poarta fermei: 3 lei/kg. Producatorii, in colaps

Discutiile intre oamenii de afaceri romani si companiile din Iran interesate de o astfel de colaborare se afla intr-un stadiu foarte avansat, iar in termen de sase luni, agentii economici din Romania vor trimite la export in Iran un efectiv de aproximativ 800.000 ovine, dintre care 200.000 vor fi trimise in tara de destinatie de o societate comerciala din Bucuresti, iar restul de catre o companie din judetul Timis.

Citeste si Program ambitios: Doua milioane de hectare irigabile

Autoritatile iraniene lucreaza in aceasta perioada cu ANSVSA la deblocarea importurilor si pentru bovine, anunta MADR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *