“Canalul magistral Siret-Baragan”, in administrarea MADR

“Canalul magistral Siret-Baragan”, in administrarea MADR

 

siretGuvernul a aprobat, in sedinta din 15 februarie, Ordonanța de urgența privind transmiterea obiectivului de investiții “Canal magistral Siret-Baragan” din administrarea Ministerului Apelor și Padurilor, prin Administrația Naționala “Apele Romane”, in administrarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltarii Rurale, prin Agenția Naționala de Imbunatațiri Funciare.

Prin finalizarea obiectivului ”Canal magistral Siret–Baragan – Etapa I-a” se asigura condiții pentru aplicarea irigațiilor pe o suprafața de circa 120.000 ha, cu rol determinant pentru exploatațiile agricole din zona in obținerea de producții sigure și stabile, cu randamente crescute, pe terenuri cu clase ridicate de fertilitate, dar supuse unor factori climatici nefavorabili, informeaza Ministerul Agriculturii.

Citeste si Peste 50.000 de fermieri selectati la controlul prin teledetectie in Campania 2018 au intrat la plata

Prin acest act normativ sunt prevazute urmatoarele masuri referitoare la obiectivul de investiții “Canalul magistral Siret-Baragan”:

I. transmiterea obiectivului de investiții “Canal magistral Siret-Baragan”, astfel:

o “Canal magistral Siret–Baragan – Etapa I-a“, cuprinzand canalul pe zona acumularea Calimanești – Ramna, in lungime de 51,5 km, prin:

• transmiterea bunurilor aflate in domeniul public al statului, recepționate, aferente obiectivului in lungime de 5,7 km,
• transmiterea porțiunilor de canal cuprinse intre km 5+700 și km 51+500, aflate in diverse faze de execuție, care vor fi finalizate de catre Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale, prin Agenția Naționala de Imbunatațiri Funciare.

Citeste si Preturi record in supermarketuri: 4,99 lei/kg la cartofii noi adusi din Egipt si ceapa galbena din Austria!

o “Canal magistral Siret–Baragan – Etapa a II-a“, cuprinzand canalul pe zona Ramna –Acumulare Dridu, pe lungime de 139,5 km, care se realizeaza conform prevederilor legale in vigoare.

II. declararea obiectivului “Canal magistral Siret–Baragan – Etapa I-a” ca infrastructura de irigații de utilitate publica.
III. completarea Programului naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii din Romania, aprobat prin Hotararea Guvernului nr.793/2016, cu obiectivul ”Canal magistral Siret–Baragan – Etapa I-a”.

IV. elaborarea de catre Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale a Strategiei de extindere a infrastructurii de irigații, ce va cuprinde proiecte de investiții cu impact semnificativ in economie

Finanțarea se asigura de la bugetul de stat, cu incadrarea in prevederile bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltarii Rurale.

Sursa foto: Ziarul de Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *