Compania Al Mawashi din Kuweit cumpara 200.000 de oi din Romania

Compania Al Mawashi din Kuweit cumpara 200.000 de oi din Romania

 

oi kuweit
Prima livrare de 70.000 de oi va fi efectuata in luna martie, urmand ca alte 130.000 de capete sa fie exportate in cursul anului 2019! Ministerul Agriculturii informeaza ca in urma vizitelor efectuate de premierul Romaniei, Viorica Dancila si de o parte din membrii cabinetului, in tarile din Golf, precum si a eforturilor depuse pentru promovarea proiectelor si a actiunilor de consolidare a relatiilor intre mediile de afaceri din Romania si tarile din Golful Persic, in vederea deschiderii pietelor externe, Romania inregistreaza primele rezultate concrete.

Astfel, deschiderea pietelor externe devine o certitudine intrucat compania Al Mawashi din Kuweit, societate care alimenteaza si piata Emiratelor Arabe Unite, a contractat deja un efectiv de 200.000 capete ovine care urmeaza a fi livrate in cursul anului 2019, din care prima livrare de 70.000 de capete va fi efectuata in luna martie a acestui an.

In momentul de fata ovinele reprezinta un potential extraordinar de export, pe care Romania il detine si care trebuie valorificat la maxim.

Citeste si Legea zootehniei nr. 32/2019, in vigoare. Lista infractiunilor si amenzilor

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sprijina acest tip de colaborari si intensifica eforturile de crestere a exporturilor si de consolidare a relatiilor comerciale dintre fermierii romani si societatile de achizitie din tarile interesate de productia romaneasca, sustin oficialii de la Agricultura.

Citeste si Ce subventii primesc crescatorii de vaci de carne, in acest an, si in ce conditii

Sa speram ca de acest contract se vor bucura si oierii si ca vor primi un pret bun…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *