Pretul graului la Bursa de la Chicago a ajuns la cel mai inalt nivel din ultimii sase ani!

Pretul graului la Bursa de la Chicago a ajuns la cel mai inalt nivel din ultimii sase ani!

 

grau_spicePretul graului la Bursa de la Chicago a ajuns la cel mai inalt nivel din ultimii sase ani, pe fondul temerilor privind recolta la nivel mondial. Pe de alta parte, la porumb si soia, preturile sunt in scadere. „Seceta a redus asteptarile privind randamentele in regiunile cheie pentru producția de grau, mai ales in Argentina, noteaza Jacquie Holland de la Farm Futures Daily. Seceta este si in Marea Neagra si SUA”, potrivit France Agricole.

Citeste si Ministrul Finantelor, Florin Citu, azi la BucharestFoodSummit: In cateva saptamani vom avea un program similar IMM Invest pentru agricultori!

Buselul de grau (in jur de 27 kg) cu livrare in decembrie, contractul cel mai tranzactionat, a inchis vineri, 16 octombrie, la un pret de 6,2525 dolari fata de 6,1825 dolari, cu o zi inainte, castigand 1,13%, ceea ce reprezinta cel mai ridict nivel din decembrie 2014.

Porumbul si soia, care vin dupa 3 sedinte de crestere, au cedat teren, in ciuda anuntului guvernui american referitor la cererile venite din strainatate. 128.000 tone de porumb vor fi livrate si Mexic, dar mai exista comenzi pentru 391.150 tone de soia. Buselul de porumb (circa 25 kg) cu livrare in decembrie, contractul cel mai activ, a închis la 4,0200 dolari față de 4,0325 dolari în ajun, pierzand 0,31%.

Citeste si Dimitrie Musca la BFS: Pot sa spun ca am avut noroc in viata, fata de fermierii din sud, in acest an!

Buselul de soia (circa 27 kg) cu livrare in noiembrie, cel mai activ, a inchis la 10,5000 dolari, comparativ cu 10,6225 dolari, ziua anteriora, in scadere cu 1,15%.

Bazinul Marii Negre

Pretul graului rusesc, in data de 15 octombrie, era de 250 USD/t (FOB Novorossiysk), cel mai inalt nivel incepand cu februarie 2015. Cotatia a tot crescut de la jumatatea lunii august, cand graul avea o cotatie de 200 USD/t (FOB Rusia).

De asemenea, in zona Marii Negre, pretul graului s-a marit cu 25% in ultimele luni.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *