Parteneriat public privat LAPAR-ASAS

Parteneriat public privat LAPAR-ASAS

 

tabara (1)LAPAR va incheia un parteneriat public-privat (primul de acest fel in sector, de altfel) cu Academia de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisesti” (A.S.A.S.) care anunta ca este deschisa pentru colaborarea cu asociatiile de fermieri din Romania. Rezultatele cercetarii romanesti vor putea sa ajunga astfel cu mult mai usor la agricultori pentru a-i ajuta sa devina performanti. Accentul va fi pus pe cultura mare, dar nu sunt excluse si alte domenii, in care specialistii romani dispun de expertiza. “Ma bucur ca Academia a deschis portile pentru ceea ce inseamna colaborarea cu asociatiile profesionale din agricultura. Parteneriatul urmeaza sa fie definitivat, ne face placere sa-l deschidem si sa-l semnam alaturi de colegii, partenerii nostri nostri din LAPAR, beneficiarii actului stiintific si sa-l putem duce undeva intre aplicare si performanta, ceea ce inseamna aceasta colaborare. Nicio agricultura din Romania si mai ales economia rurala a Romaniei nu vor putea sa performeze cu import de material de cercetare, ne place sau nu ne place. O spun cu toata convingerea si am multe argumente in acest sens”, a declarat Valeriu Tabara, presedintele ASAS.

Romania importa de toate, de la inputuri pentru agricultura, pana la carne si patiserie congelata, ceea ce atarna greu in balanta agroalimentara, in conditiile in care valoarea productiei autohtone agroalimentare este departe de potential.

Citeste si Nicusor Serban: Fermele de vaci comerciale performante sunt extrem de putine in Romania

Si seful LAPAR a atras atentia asupra acestei realitati, o dovada in plus, daca mai era nevoie, in ceea ce priveste lipsa de rentabilitate in sector. Ori atat timp cat nu se poate vorbi de plusvaloare, este greu sa faci fata concurentei reprezentate de marfurile aduse din import.

LAPAR este cea mai mare organizatie de fermieri din cultura mare si una din vocile cele mai reprezentative din agribusiness-ul romanesc.

lapar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *