Ministrul Agriculturii: Previziunile privind productiile de floarea soarelui si porumb  nu sunt prea bune, din cauza secetei

Ministrul Agriculturii: Previziunile privind productiile de floarea soarelui si porumb nu sunt prea bune, din cauza secetei

 

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, spune că estimările privind recolta de porumb si floarea soarelui din acest nu sunt prea bune, din cauza secetei, care se face tot mai mult simtita. Daca la grau, fermierii au anuntat productii record, pentru culturile semanate in primavara, prognozele sunt ceva mai rezervate.

„Estimarile pentru culturile care acum se recolteaza sunt foarte bune, unii spun că  vom depasi noua mil. tone de grau. Sigur, nu este meritul ministrului, ci al fermierilor, noroc ca au avut precipitatii suficiente. Vom vedea cum vor evolua lucrurile in lunile urmatoare, productiile de floarea soarelui si porumb s-ar putea sa fie afectate intr-un anumit grad de seceta”, a declarat ministrul Agriculturii la Oradea, unde s-a intalnit cu mai multi fermeiri in cadrul vizitei pe care o face in acest judet.

Citeste si Ce subventii primesc legumicultorii, in 2021. Lista tuturor formelor de sprijin

Ministrul spune ca pentru aceasta zona a tarii, cea mai importanta problema este cea a gestionării apei, iar, din nefericire, intr-un orizont de timp mediu apa va constitui o problema importanta ca resursa nu doar la noi, ci in toata aceasta  parte a Europei.  Judetul Bihor, alaturi de Arad si Timis, va beneficia de finantare prin intermediul Planului National de Rezilienta si Redresare pentru lucrari de desecare-drenaj, un program pentru care Romania care va primi in total o suma de 326 milioane de euro.

Citeste si Cum poate sa afecteze puterea de negociere a UE excluderea irigatiilor din PNRR – “Fara apa, Romania nu poate produce”

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a efectuat vineri o vizita de lucru in județul Bihor:, unde a avut o sedinta de lucru cu serviciile publice deconcentrate din judet, aflate în subordinea MADR, o intalnire cu reprezentanți ai fermierilor, fiind inaugurat si noul sediu al Oficiului Fitosanitar Judetean Bihor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *