Merele de Voinesti au trecut la Cooperativa Tara Mea

Merele de Voinesti au trecut la Cooperativa Tara Mea

 

Producatorii de mere de la Voinesti s-au inscris in Cooperativa Tara mea incepand cu luna ianuarie 2022 si vor livra lunar 150 de tone de mere. Fructele vor fi livrate in aproape toate marile lanturi de magazine din tara, pentru ca romanii sa simta savoarea fructelor naturale, crescute in livezile producatorilor locali.

“Ne-am unit fortele cu increderea ca Romania va reusi sa le ofere oamenilor fructe autohtone, sanatoase si proaspete, pe tot parcursul anului, direct de la sursa”, a declarat Florin Burculescu, presedintele Cooperativei Tara Mea.

Odata cu adeziunea la “Tara Mea”, membrii vor beneficia de experienta si expertiza specialistilor Cooperativei Agricole “Tara Mea” si vor avea acces la toate facilitatile necesare.
 
Gustul specific al merelor romanesti fata de cele importate se datoreaza si pastrarii acestora in conditii optime. Pe langa faptul ca tine fructul la rece, acest depozit are si dotarea necesara pentru a tine fructele intr-o atmosfera controlata, ceea ce inseamna ca merele raman cu acea calitate gustativa de la cules. Toate investitiile facute au avut ca scop atingerea varful tehnologic in materie de depozitare si procesare, a declarat Dumitru Stefan, reprezentantul Cooperativei din Voinesti.

“Totodata, tehnologia ne ajuta sa putem urmari starea merelor din depozit in orice moment, direct de pe telefon. Indiferent unde as fi, in orice colt al lumii, daca am conexiune la internet pot interveni in momentul in care exista o alerta si pot trimite echipa de interventie cand este cazul”, a mai precizat Dumitru Stefan.

El a povestit ca depozitul a luat nastere din dorinta de a conserva traditiile si de a oferi romanilor mere proaspete, care cresc natural, precum si din nevoia de a vinde mar romanesc si in alte perioade decat cele traditionale.

“Ne dorim ca marul romanesc, specific bazinului pomicol Voinesti sa ajunga pe masa, la romani si in ziua de Pasti. M-am inscris in Cooperativa Tara Mea pentru ca am constientizat ca doar in aceasta forma toata aceasta investitie poate sa dea roade. Vreau sa devin unul dintre cei care promoveaza ca noi cei care suntem producatori astazi sa devenim membrii cooperatori. Pentru mine, un singur lucru este important: Cooperativa si vanzarea fructelor catre supermarket , a declarat Dumitru Stefan.

Cooperativa Tara Mea este cea mai mare cooperativa agricola din Romania si are peste 2.000 de fermieri membri, cu activitati care pornesc de la cultivarea legumelor si fructelor, la procesarea lactatelor, productia de carne de porc si pasare si pana la produse finite si de bacanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *