Malagrow Romania continua sa creasca impreuna cu fermierii din sectorul horticol

Malagrow Romania continua sa creasca impreuna cu fermierii din sectorul horticol

 

Malagrow Romania continua dezvoltarea accelerata pe piata romaneasca, fiind un partener de incredere pentru producatorii romani din sectorul horticol. 2021 a fost un an de crestere substantiala pentru Malagrow Romania. Volumul vanzarilor companiei pe piata romaneasca a crescut de 2,5 ori fata de anul precedent, dovada a faptului ca produsele Malagrow sunt tot mai cunoscute si apreciate de catre fermierii romani.

Cresterea se datoreaza, in principal, aprecierii de care se bucura produsele Malagrow din partea producatorilor din principalele bazine legumicole din sudul si din vestul Romaniei. In 2021, produsele companiei au devenit tot mai populare si in randul cultivatorilor de plante ornamentale din regiunea de Centru a tarii, se arata intr-un comunicat al companiei.

Ingrasamintele din gama Master au fost cele mai cautate produse din portofoliul Malagrow Romania in 2021. Dintre produsele noi, cea mai mare cerere din partea horticultorilor romani a fost pentru substratul pe baza de turba M-Peat si pentru adjuvantul cu efect insecticid NanoTac EC.

2022: Extindere in estul si nordul Romaniei si dublarea numarului de parteneri comerciali

Pentru 2022, Malagrow Romania si-a propus sa continue colaborarea extrem de fructuoasa cu fermierii din sudul si din vestul tarii si sa isi extinda prezenta in zonele horticole din nordul si estul Romaniei, inclusiv prin marirea echipei de vanzari.

Produsele Malagrow se gasesc, in prezent, in peste 100 de fitofarmacii si magazine cu profil agricol din Romania, iar obiectivul companiei este sa dubleze acest numar in 2022. Cererea in crestere pentru produsele Malagrow din partea producatorilor romani determina si tot mai multe solicitari de colaborare din partea unor clienti care vor sa comercializeze produsele Malagrow catre fermieri. Pentru a veni in sprijinul partenerilor comerciali care doresc sa comercializeze produsele Malagrow, compania va lansa, in luna februarie 2022, o platforma de comenzi online prin intermediul careia acestia vor putea plasa mai rapid comenzile de produse, vor vedea stocurile disponibile in fiecare moment si vor putea urmari in timp real comenzile plasate.

Reactie la crestrea preturilor inputurilor agricole

In contextul in care cresterea preturilor ingrasamintelor afecteaza toate companiile si producatorii din sectorul agricol si horticol, Malagrow Romania reitereaza mesajul transmis fermierilor: doar cei care produc in mod profesionist pot fi competitivi si vor reusi sa ramana pe piata in perioadele de criza.

Csaba Éber, director general adjunct Malagrow Romania: „Din pacate, situatia globala ne afecteaza si pe noi si ne obliga sa crestem preturile produselor, insa incercam sa gasim solutii pentru a sprijini fermierii sa treaca cu bine prin aceasta perioda dificila. Ceea ce putem face este sa le oferim fermierilor informatii tehnologice precise, sa ii invatam sa utilizeze doar cantitatea de ingrasaminte de care plantele au nevoie. Ii sfatuim sa faca analize ale solului, astfel vor sti exact care este tehnologia potrivita pentru ei. Cu ajutorul biostimulatorilor, pot imbunatati aportul de substante nutritive necesare plantelor, intensificand cresterea si dezvoltarea acestora, ceea ce, in final, inseamna o recolta mai mare si de calitate mai buna. Daca pretul inputurilor creste, pentru a mentine rentabilitatea fermei trebuie sa produci mai mult pe unitatea de suprafata. Astfel, desi costul total de productie va fi mai mare, costul pe kilogramul de legume sau fructe produse va fi mai mic.”

Gabriel Danciulescu, director comercial Malagrow Romania: „Anul acesta, toata lumea spera la un pret de vanzare mai mare pentru produsele din ferma. Sunt insa multi producatori care, de teama ca nu vor obtine un pret care sa acopere costurile de productie, se gandesc sa diminueze semnificativ cantitatile de ingrasaminte aplicate. In felul acesta, risca sa obtina productii mai mici si sa nu aiba produse competitive pe piata. In schimb, cei care isi vor respecta planul tehnologic de fertilizare e posibil sa aiba mult mai mult de castigat. Acesti fermieri vor recolta o cantitate mai mare de produse. Un volum mare poate acoperi cheltuielile si aduce si un profit, chiar la un pret de vanzare mai mic. Anul acesta pare a fi un an dificil pentru toata lumea, dar, la final, ar putea fi un an foarte bun pentru cei care se straduiesc sa produca competitiv.”

Malagrow ofera fermierilor si distribuitorilor din domeniul horticol biostimulatori extrem de performanti, ingrasaminte si alte produse horticole. Compania maghiara are peste 20 de ani de experienta internationala in sectorul horticol. In Romania, Malagrow si-a inceput activitatea in 2019 si este distribuitor al produselor Valagro, produse in Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *