Irigatiile, o piata de circa 50 milioane euro pe an, cu o dezvoltare fulminanta

Irigatiile, o piata de circa 50 milioane euro pe an, cu o dezvoltare fulminanta

 

Sorin Burlea, Business Development Manager Valinst, apreciaza ca piata locala a irigatiilor se ridica la 40-50 milioane euro pe an, in conditiile in care capacitatea de irigare in momentul de fata la nivel national nu depaseste 15%.

Chiar si asa, vorbim de piata mai mult decât interesanta, cu un ritm de dezvoltare fulminant, dupa cum a declarat intr-un interviu acordat FoodBiz Sorin Burlea.

„Piata locala din punct de vedere al irigatiilor este o piata tânara pentru moment in România, este dinamica, in dezvoltare, pe crestere si pe fondul schimbarilor climatice din ultima perioada are o dezvoltare chiar fulminanta. Este un pic dezavantajata, pentru ca fiind o piata târzie nu a reusit sa se dezvolte odata cu tehnologia, cum s-a intâmplat in pietele din Vest si in SUA, considerata cea mai dezvoltata piata de irigatii, si ne-am vazut deodata pusi in fata celor mai noi tehnologii fara a fi neaparat pregatiti pentru ele”, a precizat pentru FoodBiz Sorin Burlea.

El spune ca, in prezent, se iriga foarte putin in România, sub 10% din suprafete, daca ne raportam la cele pentru care s-a contractat apa.

“In schimb, la nivel statistic, piata are o capacitate de absorbtie de 40-50 milioane euro pe an. (….) capacitatea de irigare din momentul de fata la nivel national nu depaseste 15%, dar daca este sa luam doar suprafetele pentru care s-a contractat apa ele sunt sub 10%. Reusim totusi pe piata aceasta sa ne zbatem, sa ne mentinem lideri de piata si pâna una – alta sa ne apropiem de un 70% cota de piata la momentul actual”, a mai spus Burlea.

Valinst Agriculture este reprezentantul exclusiv in România al grupului american Valmont Irrigation. Ulterior, a devenit si distribuitorul autorizat al OCMIS Italia pentru instalatii de irigat tip tambur, SCOVA Italia pentru pompe si motopompe, CAPRARI Italia pentru electropompe, iar gama creste de la an la an.

One thought on “Irigatiile, o piata de circa 50 milioane euro pe an, cu o dezvoltare fulminanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *