Asociatia „Granarii – Da-te pe brazda” Iasi: Strategia „FARM TO FORK” condamna fermierul si consumatorul român la faliment si saracie cronica

Asociatia „Granarii – Da-te pe brazda” Iasi: Strategia „FARM TO FORK” condamna fermierul si consumatorul român la faliment si saracie cronica

 

Asociatia „Granarii – Da-te pe brazda” Iasi atrage atentia europarlamentarilor români că Strategia „FARM TO FORK”  condamna fermierul si consumatorul român la faliment si saracie cronica! Asociatia a transmis europarlamentarilor si Biroului Parlamentului European- reprezentanta din România o Notificare pe tema votului in Parlamentul European privind strategia „FARM TO FORK” – AMENDAMENTE.

Reluam mai jos notificarea:

“DOAMNA/DOMNULE reprezentant al POPORULUI ROMÂN IN PARLAMENTUL EUROPEAN

Urmeaza sa va dati votul in Parlamentul European privind strategia FARM TO FORK – amendamente!

Aceasta strategie va influenta fundamental agricultura si consumul produselor agroalimentare. Studii de impact ale Amendamentelor COMAGRI SI COMENVI, studii care nu pot fi puse sub semnul intrebarii (sub egida universitatilor de prestigiu din KIEL si WAGENINGEN si transmise de colegi fermieri din România catre dumneavoastra) ne conduc la concluzia ca o agricultura necapitalizata ca cea a României este o victima sigura a falimentului cu implicatii economicosociale dezastruoase.

Amendamentele COMAGRI SI COMENVI, in mod special CA4 referitor la tintele cantitative FARM TO FORK condamna fermierul si consumatorul român la faliment si saracie cronica.

In prezent, in agricultura, nu exista alternativa ecologica la pesticide si fertilizanti, substante indispensabile, fara de care culturile nu pot supravietui.

Cunoastem eforturile domniilor voastre, atât cele de sprijin al românilor, cât si cele ce nu au legatura cu starea si nevoile noastre (votul privind interzicerea difenoconazolului).

Drept urmare, VA NOTIFICAM, sa votati impotriva masurilor combinate ce au obiectiv realizarea tintelor FARM TO FORK! Perspectiva naruirii agriculturii poate duce la masuri disperate din partea fermierilor, iar consecintele sociale ale acestui vot pot fi extrem de grave.

VOM MÂNCA PAMÂNT! Nu lasati urmasilor “O TARA ESUATA!”

Va cerem imperativ sa votati potrivit vointei si nevoilor celor care v-au mandatat sa-i reprezentati in Parlamentul European: pentru MARIA SA POPORUL ROMÂNIA! Noi fermierii, reprezentanti ai sectorului agricol, suntem pregatiti sa acceptam SCHIMBARI ale sectorului nostru, atât timp cât vor fi graduale si adaptate nevoilor noastre, fara a determina disparitia unui sector vital – cel al hranei.

In numele ASOCIATIEI FERMIERILOR “GRÂNARII – DA-TE PE BRAZDA” IASI PRESEDINTE, EMIL BALTEANU”

One thought on “Asociatia „Granarii – Da-te pe brazda” Iasi: Strategia „FARM TO FORK” condamna fermierul si consumatorul român la faliment si saracie cronica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *