22 de producatori romani, prezenti la targul Anuga

22 de producatori romani, prezenti la targul Anuga

 

Romania a fost reprezentata la Anuga, la cel mai important targ din lume pentru industria alimentara si a bauturilor, care s-a desfasurat in perioada 9-13 octombrie 2021, la Koln, in Germania, de 22 de producatori romani, care au au adus la expozitie produse de patiserie, lactate, sucuri, preparate din carne, soia, peste, bauturi alcoolice etc. Acestia au fost prezenti pe cont propriu și nu sub pavilion national, dupa ce fondurile de promovare pe piata externa au fost taiate de Ministerul Economiei, inca de anul trecut.

Ministrul Adrian Oros a fost prezent la targ, fiind insotit de secretarul de stat Aurel Simion. Prin prezenta sa la eveniment, ministrul Adrian Oros reconfirma inca o data sprijinul pentru sectorul agroalimentar romanesc, iar prin politicile sale, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale incurajeaza producatorii romani sa-si valorifice produsele atat in tara, cat si in strainatate, informeaza Ministerul Agriculturii.

Anuga este un eveniment de specialitate in domeniul alimentar si agricol ce ofera o oportunitate  pentru promovarea produselor agro-industriale, prezentarea posibilitatilor de investitii in domeniul agroalimentar, dezvoltarea de noi relatii comerciale cu impact pozitiv asupra cresterii competitivitatii si, implicit, a exporturilor pe pietele internationale.

Conceptul unic al targului comercial Anuga presupune reunirea a zece targuri sub un singur acoperis, ce conecteaza cererea si oferta si ofera experiente culinare diverse.

Citeste si Emil Balteanu, ACCPT Iasi: Suntem noi in stare sa le spunem oamenilor ca vom avea descresteri de productie la cereale de peste 40%?

Organizatorii au estimat prezenta a circa 6700 de expozanti din peste 100 de tari si peste 160.000 de vizitatori din mai mult de 190 de tari la acest eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *