Interes ridicat pentru AGRO IMM INVEST. Plafonul creste de patru ori de la 1 iulie

Interes ridicat pentru AGRO IMM INVEST. Plafonul creste de patru ori de la 1 iulie

 

Asa cum era de asteptat, interesul fermierilor pentru programul AGRO IMM INVEST este ridicat, la acest moment fiind depuse peste 2.700 de cereri in valoare de peste 4 miliarde de lei, fata de suma de un miliard de lei alocata de stat initial.„In acest moment avem inscrişi pe aplicatia IMM Invest 16.000 de IMM-uri, dintre care sunt 13.260 pentru IMM Invest şi 2.739 pentru Agro IMM Invest. Plafonul care a fost acordat de Guvern a fost 14 miliarde lei pentru IMM Invest, deja s-a suprasubscris; am ajuns la o cerinta de 15,3 miliarde lei pentru IMM Invest. Pentru Agro IMM Invest a fost 1 miliarde lei, iar cerinta este de 4,2 miliarde lei. Fata de anul trecut, programul merge mult mai repede. In acest moment, avem 2.153 de garantii aprobate, am ajuns la 2,1 miliarde lei, bani care sunt deja la intreprinderile mici şi mijlocii”, a declarat Dumitru Nancu, director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) in cadrul evenimentului Ziua Intreprizatorilor, organizat de CNIPMMR, citat de Mediafax.

Plafonul pentru programul Agro IMM Invest va fi marit la 4 miliarde de lei, fata de un miliard euro cat s-a prevazut initial.

„Prin noua notificare pe care am facut-o la Comisia Europeana, am suplimentat plafonul astfel incat de la 1 iulie sa alocam 4 miliarde şi sa mergem cu plafonul de la IMM Invest aşa cum a fost alocat de la inceput”, a adaugat Nancu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *