In Romania se construieste cea mai mare ferma de reproductie de porci din UE

In Romania se construieste cea mai mare ferma de reproductie de porci din UE

 

Lucrarile la cea mai mare ferma de reproductie de porci din Europa au demarat in forta acum doua saptamani, in comuna Semlac, judetul Arad. Proiectul, gestionat de PAB Romania, promite sa redefineasca standardele industriei zootehnice.

Cu o suprafata totala de 23.000 de metri patrati, complexul zootehnic de suine va consta din 6 corpuri specializate, creand un aport semnificativ la dezvoltarea sectorului agro-alimentar din regiune.

Primarul comunei Semlac, Letitia Stoian, a confirmat ca aceasta va fi cea mai mare ferma de reproductie din Europa, avand o capacitate de 5.000 de capete. Investitorul, o societate din Timisoara, preconizeaza crearea a cel putin 25 de locuri de munca odata cu intrarea in functiune a fermei, potrivit Agrointel.

“La Semlac se construieste cea mai mare ferma de reproductie din Europa. Va avea o capacitate de 5.000 de capete. Lucrarile au inceput in urma cu doua saptamani si doua hale au fost deja ridicate. In urma discutiilor pe care le-am avut cu investitorii, cand va fi pusa in functiune ferma, vor fi cel putin 25 de locuri de munca, iar tehnologia folosita va fi una moderna.”, declara Letitia Stoian.

One thought on “In Romania se construieste cea mai mare ferma de reproductie de porci din UE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *