Porumbul de Aur, în 2023. Un nou presedinte la Forumul APPR

Porumbul de Aur, în 2023. Un nou presedinte la Forumul APPR

 

Premiile „Porumbul de aur”, acordate de Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din Romania (Forumul APPR), au ajuns la cea de-a noua editie. În 2023, cea mai mare producție s-a apropiat de 16 tone/ha, fiind obtinuta in judetul Dolj.

Pentru anul 2023, la categoria neirigat, trofeul a revenit fermierului Cristian Marginean, din Tarnaveni (jud. Mureș), in ferma caruia s-a reușit obtinerea unei productii de 13.400 kg. porumb boabe/ha. Hibridul campion a fost produs de Pioneer, P 9241 – FAO 300.

La categoria irigat, premiul a revenit S.C. Isolde Farms, o companie multinationala din judetul Dolj. Pe un lot din terenurile cultivate de aceasta societate a fost realizata o productie de 15.819 kg. porumb boabe/ha, utilizand 115 mm pentru irigatii, de-a lungul intregului sezon. Sola respectiva a fost cultivata cu un hibrid produs de Bayer, DKC 5830 450 – 490 FAO.

O noua conducere

Noul presedinte al organizatiei este Theodor Ichim, în locul lui Nicolae Sitaru.

Theodor Ichim este un fermier cunoscut din Constanța, care lucreaza peste 3.000 ha pe raza comunelor Chirnogeni, Comana, Amzacea, Deleni și Adamclisi. De asemenea, detine spatii de depozitare de peste 40.000 de tone. Noul presedinte FAPPR este administratorul firmei Unigrains Trading, care produce si samanta in trei statii de conditionare si tratament.

Pana sa fie ales presedinte al Forumului APPR, Theodor Ichim era presedinte al Asociatiei Producatorilor Agricoli din Dobrogea (APAD).

De asemenea, au fost alesi si cei trei vicepresedinti: Silviu Mihai, Teofil Dascalu și Tiberiu Stan.

Forumul APPR este una dintre cele mai puternice asociatii profesionale ale fermierilor și procesatorilor de produse agricole din Romania, care iși desfașoara activitatea de peste un deceniu.

In urma cu noua ani, organizatia, pe atunci Asociatia producatorilor de Porumb din Romania, a decis instituirea unui trofeu anual, care sa recompenseze fermierii ce obtin cele mai mari productii de porumb, irigat și neirigat, din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *