Holde Agri Invest preia o noua ferma in Dambovita

Holde Agri Invest preia o noua ferma in Dambovita

 

Holde Agri Invest, unul dintre cei activi jucatori pe piata terenurilor agricole din Romania în ultimii ani, a achizitionat o ferma de 980 ha în judetul Dambovita, depasind borna de 13.000 ha în cinci ani de activitate. Pana la finele anului, compania vrea sa ajunga la 15.000 ha.

Valoarea tranzactiei se ridica la 2 milioane de euro, din care Holde a platit circa 1,2 milioane de euro din surse proprii, urmand ca restul sa fie achitat pana la finalul anului în mai multe transe. Terenurile fermei sunt operate în regim de arenda, iar valoarea tranzactiei include atat baza agricola proprie, precum si parcul de utilaje care vor fi integrate în nucleul Contesti, se arata într-un comunicat al Holde Agri Invest.

„Strategia noastra de crestere a suprafetei agricole exploatate continua si în acest an. Suntem încantati de noua achizitie efectuata, avand în vedere dimensiunea considerabila a acesteia si potentialul agricol. Astfel, în cadrul fermei am însamantat cu rapita 280 de hectare, iar restul de 700 de hectare urmeaza sa fie însamantate cu porumb. Prin integrarea noii ferme în nucleul Contesti, ajungem sa exploatam o suprafata totala de aproximativ 13.200 de hectare, o performanta remarcabila, avand în vedere ca Holde a fost înfiintata în urma cu mai putin de cinci ani. În aceasta perioada, compania a capitalizat valoare ajungand sa detina patru nuclee în trei judete importante pentru domeniul agriculturii din Romania. Totodata, în urma investitiilor efectuate, fermele noastre detin utilaje moderne, capacitati de stocare extinse, precum si sisteme de irigatii avansate”, a declarat Liviu Zagan, Director General Holde Agri Invest.

Grupul vrea sa ajunga în 2023 sa exploateze 15.000 de hectare pentru a atinge  obiectivul de a se numara printre cei mai mari jucatori din domeniul agriculturii din Romania

Investitii de 37,7 milioane lei, în 2022

În 2022, Holde Agri Invest a derulat investitii în valoare totala de 37,7 milioane de lei, finantate din surse proprii si capital împrumutat, în modernizarea fermelor existente si largirea suprafetelor exploatate, se mai arata în comunicat.

Investitiile au vizat achizitionarea fermei Contesti din judetul Dambovita, cu o suprafata totala de 2.100 de hectare de teren si care a devenit cel de-al patrulea nucleu Holde, dupa Rosiori, Videle si Frumusani, precum si achizitionarea de utilaje de ultima generatie, extinderea sistemului de irigatii la ferma Frumusani, de la 125 la 275 de hectare si marirea capacitatii de depozitare de la Calinesti, de la 10.000 la 15.000 de tone, se precizeaza în comunicat.

În prezent, Holde exploateaza o suprafata totala agricola de aproximativ 13.200 de hectare împartita în patru nuclee – Rosiori, aproximativ 3.830 hectare, Frumusani, circa 3.720 hectare, Videle, aproximativ 2.300 hectare si Contesti, circa 3.350 hectare.

Actiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti.  La acest moment, compania are o capitalizare de piata de 138 milioane de lei.

Citeste si Holde Agri Invest ajunge la 4.000 ha in zona Rosiori de Vede, dupa ce a preluat inca o ferma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *