Holde Agri Invest ajunge la 4.000 ha in zona Rosiori de Vede, dupa ce a preluat inca o ferma

Holde Agri Invest ajunge la 4.000 ha in zona Rosiori de Vede, dupa ce a preluat inca o ferma

 

Holde Agri Invest, companie romaneasca care exploateaza terenuri agricole, anunta achizitionarea unei noi ferme in judetul Teleorman, in apropiere de nucleul Rosiori. Ferma se intinde pe o suprafata de aproximativ 440 ha de hectare de teren, iar valoarea tranzactiei se ridica la aproximativ 1,4 milioane de lei.

„Ne bucuram sa incepem anul cu o noua achizitie a unei ferme si sa continuam procesul de extindere a suprafetei exploatate de catre Holde. Prin urmare, in clipa de fata operam peste 12.000 ha de teren si suntem increzatori in perspectivele de viitor ale fermelor noastre. Pentru 2022 avem in plan ca prin extinderea suprafetei exploatate sa ajungem la patru nuclee Holde si sa continuam investitiile aditionale in echipamente si silozuri, precum si in sisteme de irigatii. Extinderea si planurile noastre de dezvoltare implica costuri semnificative, dar cunoastem deja extrem de bine domeniul in care activam si suntem constienti ca fara astfel de investitii, atat in ferme cat si in dotarea acestora, nu putem face o agricultura moderna si profitabila pentru actionarii nostri,” a declarat Liviu Zagan, director general Holde Agri Invest.

Cele 440 de ha de teren ale fermei recent achizitionate sunt pozitionate intre terenurile existente pe care Holde le exploateaza deja in zona Rosiori. In urma acestei achizitii, nucleul Rosiori se intinde pe o suprafata totala de aproximativ 4.000 de ha, iar compania estimeaza o crestere a productivitatii in anii urmatori. Pe noua suprafata, pentru anul agricol 2021-2022, Holde are in vedere producerea de culturi, precum grau – 86 ha, porumb – 118 ha si floarea-soarelui – 236 ha.

Actiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti. 

 Compania are o capitalizare de piata de peste 100 milioane de lei, iar incepand cu data de 11 octombrie 2021, actiunile HAI sunt incluse in indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru piata AeRO. In cadrul acestui indice, Holde detine a doua cea mai mare pondere.

Despre Holde Agri Invest

Holde Agri Invest este o companie initiata de un grup de antreprenori romani avand ca obiectiv dezvoltarea acesteia pentru a deveni lider in domeniul agriculturii din Romania. Infiintata in 2018, compania exploateaza peste 12.000 de hectare de teren, organizate in trei nuclee – ferma Rosiori situata in Rosiori de Vede (judetul Teleorman), Frumusani (judetul Calarasi) si Videle (judetul Teleorman).  

One thought on “Holde Agri Invest ajunge la 4.000 ha in zona Rosiori de Vede, dupa ce a preluat inca o ferma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *