Fermier Cluj: Rolul cooperativelor este sa aduca agricultura in zona de fiscalizare

Fermier Cluj: Rolul cooperativelor este sa aduca agricultura in zona de fiscalizare

 

Calin Fargaciu, unul dintre membrii fondatori ai Cooperativei Agricole Somes Aries din judetul Cluj, considera ca un rol important in fiscalizarea agriculturii din Romania ar putea sa-l aiba cooperativa. Mai trebuie, insa, si un cadru legislativ care sa-i determine pe fermieri sa aleaga aceasta forma de organizare.

“Cooperativa agricola face un lucru exceptional, pe care nimeni nu l-a identificat, aduce toata productia in zona fiscalizarii, zona de alb. Cat timp nu vom veni cu masuri legislative care sa ajute fermierii sa-si valorifice productia printr-o forma de asociere economica, nu vom putea sa stopam piata la negru.

Acesta este cel mai mare rol al cooperativelor, sa sprijine si pe cel mic, dar si pe cel mare si sa aduca in zona de fiscalizare agricultura. …(..) Subventia in agricultura, de fapt, inseamna mancare ieftina pe masa oraseanului, dar si a taranului implicit.

Daca fiscalizam agricultura vom putea sa il sprijinim mult mai mult pe fermeirul roman“, a declarat Calin Fargaciu la TransilvaniaFoodSummit 2021, eveniment desfasurat in luna decembrie la Cluj.

Calin Fargaciu a vorbit si despre faptul ca toate tarile au grija de fermierii lor si ii sprijina, fie si prin tot felul de masuri “mascate”, exemplu pe care Romania ar trebui si ea sa il urmeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *