Holde Agri Invest finalizeaza achizitia fermei Videle de 2.400 ha. Ce urmeaza, in acest an

Holde Agri Invest finalizeaza achizitia fermei Videle de 2.400 ha. Ce urmeaza, in acest an

 

Holde Agri Invest anunta ca a finalizat achizitia fermei Agrocom Exim Prod Srl, situata in apropiere de Videle, cu o suprafata de 2.400 ha, care a devenit cel de-al treilea nucleu Holde, după fermele Rosiori (jud. Teleorman) si Frumusani (jud. Calarasi). Valoarea tranzactiei s-a ridicat la 14,3 mil. lei.

Compania, listata in 2020 pe piata AeRo la BVB, are in plan preluarea a inca patru ferme in acest an, tranzactii care i-ar permite atingerea unei suprafete de circa 13.000 ha de teren agricol, ceea ce o plaseaza in randul celor mai dinamici jucatori din piata in ultima vreme.

Citeste si Fondurile europene pentru antreprenorii romani pot ajuta la finantarea intreprinderilor mici din agricultura

“In continuare, ne vom ocupa de modernizarea fermei, concentrandu-ne în principal pe reinnoirea parcului de utilaje agricole si construirea unui siloz cu o capacitate de 10.000 de tone”, au declarat reprezentantii companiei.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

Obiectivul Holde este sa devina unul dintre cei mai importanti jucatori romani de pe piata agricola locala, atingand un minim de 20.000 hectare de teren operat in urmatorii sapte ani, dupa cum au anuntat oficialii societatii. Pentru a atinge acest obiectiv, Holde va investi peste 50 de milioane de euro in achizitii de terenuri, utilaje noi, instalatii de depozitare, precum si sisteme moderne de irigatii.

Citeste si Grupul Rodbun imprumuta 57 mil. euro de la mai multe banci. Bani pentru dezvoltare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *