Grupul Rodbun imprumuta 57 mil. euro de la mai multe banci. Bani pentru dezvoltare

Grupul Rodbun imprumuta 57 mil. euro de la mai multe banci. Bani pentru dezvoltare

 

Grupul Rodbun, una din cele mai importante companii de agribusiness din Romania,a apelat la un credit sindicalizat in valoare de 278 milioane lei, dupa cum a anuntat Banca Comerciala Romana. Facilitatea de credit cuprinde doua transe, o facilitate tip revolving in valoare de 249 milioane de lei (56.7 mil. euro) si o facilitate de credit la termen, in valoare de 29 milioane de lei, care vor fi utilizate pentru refinantarea facilitatilor existente, acoperirea nevoilor de capital de lucru si sustinerea planurilor de dezvoltare ale grupului. Fondurile provin de la Banca Comerciala Romana, CEC Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania si Banca Romaneasca.

“Rodbun are astfel capacitatea de a continua investitiile in genetica (inclusiv cea din patrimoniul national), producerea de samanta adaptata regiunii si capacitati logistice ultramoderne. Mai mult, compania are capacitatea de a investi in testarea unei solutii tehnologice revolutionare, care poate creste cu pana la 50% rezistenta cerealelor la seceta – si facem asta in contextul urgentei climatice declarate de ONU. Pentru ca Romania sa fie mai bine pregatita pentru urmatoarele decenii” ,a declarat Daniel Muntean, CEO Rodbun.

Rodbun este o companie-integrator de produse si solutii in domeniul agricol, avand capital integral romanesc, infiintata in anul 2002. Prioritatea strategica a grupului Rodbun in perioada 2020-2030 este prezervarea, dezvoltarea si promovarea geneticii romanesti de traditie si calitate. Grupul detine o baza genetica de samanta pentru un portofoliu foarte larg de culturi, trei fabrici de procesare si conditionare samanta si o retea de 50 de magazine agricole.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

RodBun mai detine si una dintre cele mai puternice infrastructuri logistice din piata agro, cu centre logistice regionale, depozite zonale si capacitati de depozitare cereale.

One thought on “Grupul Rodbun imprumuta 57 mil. euro de la mai multe banci. Bani pentru dezvoltare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *