Grupul JD Agro Cocora preia o ferma in Constanta si se apropie de 20.000 ha

Grupul JD Agro Cocora preia o ferma in Constanta si se apropie de 20.000 ha

 

Inca o tranzactie de top intre investitorii straini care detin terenuri agricole in Romania. Grupul JD Agro Cocora, detinut de danezi, a achizitionat o ferma agricola cu o suprafata de peste 1.000 de hectare in judetul Constanta, de la un agricultor francez.

Investitia danezilor s-a ridicat la 10 milioane de euro. In prezent, JD Agro Cocora administreaza 17.000 hectare, in trei judete. Pentru viitor, planurile de extindere prevad atingerea unei suprafete de peste 20.000 de hectare.

”Grupul JD Agro Cocora, jucator ce exploateaza terenuri agricole, detinuta de investitori danezi prin Romania Farm Invest A/S, anunta achizitionarea unei ferme agricole cu o suprafata de aprox. 1.370 de hectare in judetul Constanta. Noua proprietate va fi integrata in cadrul fermei JD Agro Amzacea, aflata in comuna Amzacea, Constanta”, a comunicat grupul.

Ferma de la Amzacea a apartinut unui fermier francez care pornise afacerea in 1998. Unul dintre motivele pentru care JD Agro Cocora a optat pentru aceasta achizitie este faptul ca terenul are o calitate foarte buna si este amplasat in vecinatatea propriei ferme. In plus, nu este nevoie de investitii suplimentare si ea poate fi deja integrata in circuitul agricol al JD Agro Amzacea.

„Investitia realizata pentru aceasta noua achizitie a fost in valoare de 10 milioane de euro. Aceasta decizie a venit ca un pas firesc in dezvoltarea companiei pe plan local, fiind in linie cu planurile Grupului de a se consolida atat prin achizitii, cat si prin arendarea de terenuri agricole. De altfel, pana in 2025, vizam administrarea unei suprafete totale de peste 20.000 de hectare la nivel local”, a declarat Hans Poulsen, CEO JD Agro Cocora.

Unde se afla fermele danezilor

Ferma de la Amzacea are o suprafata totala de aproximativ 1.370 de hectare, din care 760 de hectare se afla in proprietate, iar 610 de hectare in arenda. In urma acestei investitii, ferma JD Agro Amzacea se va extinde cu 35% din punct de vedere al suprafetei si va ajunge la un total de 5.400 de hectare, distribuite in localitatile Amzacea, Chirnogeni si Topraisar.

„Investitia realizata in ferma din zona Constanta ne aduce cu un pas mai aproape de obiectivele setate de consolidare a prezentei pe plan local. Astfel, prin acest demers, grupul JD Agro Cocora va exploata in total 17.000 de hectare, din care 42% se afla in proprietate, respectiv 7.200 de hectare”, a mai adaugat Hans Poulsen.

Dincolo de ferma din judetul Constanta, JD Agro Cocora administreaza o suprafata de 11.600 de hectare in judetele Ialomita si Buzau.

”Cele doua ferme ale companiei dispun de echipamente performante si de tehnologie la zi, avand capacitatea de a atinge un nivel de eficienta peste media pietei. In plus, in prezent, JD Agro Cocora foloseste tehnologia no till – fara aratura – pe intreaga suprafata lucrata, reducand astfel posibilele distrugeri ale solului, protejand microfauna si sporind, astfel, umiditatea solului”, mai arata compania.

Cerealele reprezinta principala cultura in fermele detinute sau arendate de JD Agro Cocora. In 2022, productia de cereale s-a ridicat la 62.500 tone, in ciuda secetei. Anul trecut, JD Agro Cocora a realizat  o cifra de afaceri de 26,4 milioane de euro.

Proiectul JD Agro Cocora s-a lansat in 2008 si a inclus achizitionarea de terenuri agricole de 5.000 hectare si construirea unei ferme noi in judetul Ialomita. In prezent, JD Agro Cocora are in exploatare o suprafata de 17.000 hectare in judetele Ialomita, Constanta si Buzau. Grupul de companii are 72 de angajati.

Principalul punct de lucru al companiei JD Agro Cocora este ferma din comuna Cocora, judetul Ialomita, unde dispune de o hala pentru utilaje, spatiu pentru birouri, precum si un siloz de cereale cu o capacitate totala de depozitare de 40.000 de tone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *