Florin Stanica, USAMV: Fara digitalizare nu putem ține pasul cu ceea ce se intampla in lume

Florin Stanica, USAMV: Fara digitalizare nu putem ține pasul cu ceea ce se intampla in lume

 

Romania trebuie sa investeasca in digitalizare, dar, in acelasi timp, sa acorde importanța cercetarii, fie ca este vorba de producția agricola sau de procesarea materiilor prime agricole, susține Florin Stanica, prorectorul USAMV Bucuresti. Alfel, sansele de a putea sa faca fața concurenței celorlalte state sunt extreme de mici.

„Fara digitalizare, fara modernizarea sistemelor digitale in producția agricola, in cercetarea producției agricole si tot ceea ce inseamna procesarea produselor agricole, nu cred ca putem sa ținem pasul cu ceea ce se intampla in lumea intreaga”, a declarat Florin Stanica in cadrul conferinței Noul Val Tech in FoodBiz, desfasurata la USAMV Bucuresti, sub cupola FoodIntelForum.ro, Ediția a V-a, 5-26 mai 2022

Specialist in horticultura, Florin Stanica, a vorbit si despre importanța pe care o are controlul factorilor de vegetație, luarea deciziilor corecte, utilizarea dornelor  si a roboticii in pomicultura. De acest lucru s-au convins si cei care au fost in weekend-ul trecut prezenți la Zilele Horticulturii Bucurestene organizate de USAMV Bucuresti, ocazie cu care au putut sa vada pe viu o demonstrație in livada universitații.

Nu in ultimul rand, prorectorul USAMV Bucuresti a facut referire si la inițiativa Universitații cu privire la nominalizarea bujorului ca floare nationala a Romaniei, urmand sa fie lansat un program de strangere de adeziuni.

FoodIntelForum.ro, Ediția a V-a, 5-25 mai 2022” este cel mai important eveniment al primaverii din Romania din agribusiness, producție alimentara, producție de bauturi, retail si HoReCa.

Evenimentul este organizat de Event Space, in colaborare cu revista FoodBiz, ComputerLand si Profi, alaturi de Ministerul Agriculturii, Casa de avocatura Biris – Goran, Carmistin, Metro, Smart Home Development, Universitatea de Stiințe Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) Bucuresti si ASPES – Asociația pentru Studii si Prognoze Economico-Sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *