Fermierii din Moldova strang randurile la SFATUL GRANARILOR – AGRIVENTURA 2022

Fermierii din Moldova strang randurile la SFATUL GRANARILOR – AGRIVENTURA 2022

 

ASOCIATIA GRANARII organizeaza in perioada 30 iunie – 2 iulie prima editie a evenimentului SFATUL GRANARILOR – AGRIVENTURA 2022. Evenimentul este unul de amploare si va reuni fermieri din intreaga regiune de Nord-Est a tarii pe Platforma experimentala de la Podu Iloaiei, in cadrul fermei PANIFCOM.

Organizatorii isi propun ca in acest an sa reuneasca sub o singura cupola trei evenimente similare, organizate anul trecut si dedicate cultivatorilor de grau, porumb si floarea soarelui.

Prima editie a evenimentului SFATUL GRANARILOR – AGRIVENTURA 2022 va cuprinde demonstratii de tehnica agricola, standuri expozitionale de prezentare a peste 100 de companii si branduri nationale si internationale de utilaje agricole, companii producatoare de seminte, standuri si echipamente zootehnice, inputuri, furnizori de solutii complete pentru ferme, prestatori de servicii pentru agricultura.

Fiecare din cele trei zile va avea specificatiile sale cultural-educative.

O parte a evenimentului va fi dedicata prezentarii Platformelor experimentale pentru culturile de grau, porumb si floarea-soarelui. Scopul principal este de a cunoaste potentialul hibrizilor si a soiurilor testate in cadrul acestor platforme si de a evidentia cele mai bune rezultate pentru zona judetului Iasi.

A doua parte a evenimentului este dedicata targului de utilaje agricole, demonstratiilor agricole in camp, furnizorilor de inputuri, servicii si produse pentru agricultura.

In cadrul evenimentului va fi organizata si „Conferinta anuala GRANARII”, la care vor participa oficialitati ale statului, europarlamentari, reprezentanti ai mediului universitar, fermieri si reprezentanti ai structurilor asociative.

A treia parte este dedicata activitatilor cultural educative, in cadrul actiunii „Elogiul Satului Romanesc”. In program vor fi incluse diverse activitati, inclusiv pentru copiii fermierilor de astazi, marii fermieri de maine.

„Ne dorim ca acest eveniment sa fie deschis atat specialistilor, fermierilor sau autoritatilor, cat si publicului larg, pentru a intelege determinarea si pasiunea pe care noi o punem in activitatea noastra, pentru o agricultura cat mai sanatoasa si mai eficienta. Agricultura este un domeniu strategic, mai ales in contextul crizei actuale din Ucraina, iar noi, fermierii din Moldova, trebuie sa ne evidentiem si sa ne crestem relevanta agricola regionala si europeana. Pentru ca agricultura este o activitate care ne priveste toti, asteptam cat mai multa lume alaturi de noi, de la copiii de gradinita pana la seniori”, declara domnul Emil Balteanu, presedintele Asociatiei Granarii.

Asociatia se adreseaza fermierilor din 9 judete din nord-est-ul Romaniei, insemnand in jur de 6.000 de fermieri, cu o suprafata totala lucrata de peste 1,2 milioane de hectare.

Asociatia Granarii Iasi functioneaza ca o asociatie non-profit, infiintata in anul 2017, avand un numar de 145 membri fermieri ce lucreaza o suprafata de peste 48.000 ha. Asociatia Granarii este membru al APPR, care alaturi de alte 3 organizatii importante (PRO AGRO, UNCSV, LAPAR) formeaza Alianta pentru Agricultura si Cooperare, una dintre cele mai reprezentative „voci” ale fermierilor in relatia cu institutiile, la nivel national si international.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *