Bani pentru montarea de panouri fotovoltaice in ferme

Bani pentru montarea de panouri fotovoltaice in ferme

 

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu a anuntat ca Guvernul a decis ca o parte din Fondul pentru Modernizare alocat Romaniei sa fie dirijat catre fermieri si catre industria alimentara, care sa monteze panouri fotovoltaice pe acoperisuri si sa poata s-si produca energia electrica de care au nevoie.

“Ieri am pus bazele, printr-o Ordonanta de Urgenta adoptata la nivelul Guvernului, de a directiona o parte din fonduri de modernizare la dispozitia Romaniei, catre fermieri si catre industria alimentara din Romania. Pentru construirea de unitati de productie a energiei electrice din surse regenerabile, care sa deserveasca acesti operatori economici. Vom folosi la maxim toate acoperisurile din ferme, din fabricile din industria alimentara, astfel incat sa eliminam acest factor de risc si sa ne asiguram independenta energetica. Or, in atare conditii, cred ca este un plus de care va putea beneficia si fabrica de zahar de la Ludus”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, intr-o conferinta de presa organizata la Ludus.

Este vorba de Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind stabilirea cadrului institutional si financiar de implementare si gestionare a fondurilor alocate Romaniei prin Fondul pentru modernizare, adoptata in urma cu o zi, la propunerea Ministerului Energiei.

Aceasta OUG reglementeaza cadrul institutional si financiar general, de monitorizare, verificare si control, pentru implementarea si gestionarea resurselor aflate la dispozitia Romaniei din Fondul pentru modernizare.

Fondul pentru Modernizare aflat la dispozitia Romaniei are o valoare de peste 13 miliarde de euro pentru perioada 2021- 2030. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *