Investiție americana de top la Afumati

Investiție americana de top la Afumati

 

Corteva Agriscience răspunde cererii tot mai mari din piață și accelereaza dezvoltarea diviziei de seminte de floarea-soarelui a companiei in Europa, odata cu finalizarea unei investitii suplimentare de 14 milioane de euro in facilitatea de productie de la Afumati, Romania. Investitia va permite companiei sa vina in intampinarea cererii tot mai mari de seminte de floarea-soarelui de inalta calitate din partea fermierilor, la nivel national si international.

Unitatea de productie a semintelor de la Afumati, aflata la 12 km est de Bucuresti, este una dintre cele mai moderne facilitati de productie Corteva din lume si cea mai mare statie de procesare a semintelor din Romania. Aflata in functiune inca din 2006, aceasta produce seminte de porumb si floarea-soarelui, care inglobeaza tehnologii avansate,  pentru clienti de pe intreg teritoriul Europei.

Proiectul investitional, constand intr-o noua unitate de depozitare si conditionare, va permite companiei Corteva Agriscience sa scurteze lantul de aprovizionare, sa-si sporeasca capacitatea de reactie si de livrare, cat si capacitatea de prelucrare la nivel european, pentru a sustine cresterea din regiune. Suma totala investita in unitatea de productie a semintelor din Afumati a depasit, astfel, 74 milioane euro.

 Jean Ionescu a declarat: “Corteva imbogateste vietile a mii de fermieri si consumatori din Europa cu tehnologii si practici imbunatatite pentru a combate foametea globala si a asigura progresul pentru generatiile viitoare. Cu ajutorul noii investitii, vom ajuta fermierii sa obtina rezultate mai bune si sa raspunda cererii tot mai mari de seminte de floarea-soarelui de inalta calitate, in contextul unor eforturi continue menite sa ii ajute pe fermieri sa isi imbunatateasca performantele”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience Romania&Moldova.

Corteva furnizeaza locuri de munca unui numar de aproape 300 de angajati permanenti si sezonieri care asigura ciclul de productie complet al hibrizilor Pioneer® de inalta calitate. Noua investitie va permite companiei sa creeze aproape 20 de noi posturi contractuale, ceea ce va sprijini dezvoltarea comunitatii locale.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *