Englezii au trecut la munca campului!

Englezii au trecut la munca campului!

 

engleziAsa cum s-a intamplat si in alte tari din Vestul Europei, lipsa fortei de munca (reprezentate, in general, de sezonierii din Estul batranului continent) din cauza pandemiei de coronavirus, i-a determinat pe localnici sa iasa la munca campului pentru a ajuta la strangerea recoltelor. Dupa modelul frantuzesc, si englezii, ramasi la randul lor fara job, au iesit pe campuri sa ajute la recoltat! The Guardian din Marea Britanie pune în discuție situația fermierilor britanici care duc lipsă de forță de muncă cu care să culeagă recoltele. Din cauza pandemiei COVID-19 muncitorii agricoli din estul Europei, respectiv românii și bulgarii, nu mai pot veni să lucreze.

Fermierii britanici se adresează acum forței de muncă locale. Unii au cautat pe Twitter. Au fost mulți care au raspuns, îndeosebi chefi de restaurante, personal din hoteluri, studenți, lucrători din zona de gradinărit chiar și muzicieni.

Citeste si Sprijin cuplat de 5000 euro/ha pentru culturile de legume in spatii protejate!

Din păcate nu toți stiu cum se lucrează în ferme. Dacă unii au avut succes și au găsit angajați alții au fost mai putin norocoși: O campanie intitulată “Să hrănim națiunea” lansată de Alianța Furnizorilor Etici de Muncă a generat 50 de mii de aplicații din partea celor interesați. Dar, doar peste 6000 au optat sa participe la un interviu. Până acum 900 au refuzat ofertele și doar 112 au acceptat slujbele, arata FoodBiz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *