De la tractoare, la echipamente de irigatii

De la tractoare, la echipamente de irigatii

 

In ultimii ani efectele incalzirii globale si ale schimbarilor climatice afecteaza tot mai mult agricultura din Romania. Cresterea temperaturilor, efectul de desertificare si lipsa precipitatiilor, coroborate cu disparitia perdelelor forestiere si negospodarirea infrastructurii de irigatii isi pun amprenta an de an asupra recoltelor fermierilor romani.

IPSO Agricultura a venit in intampinarea acestor probleme si in ajutorul agricultorilor prin infiintarea in anul 2017 a unui Departament de Irigatii.

„O poveste de succes este infiintarea departamentului nostru de irigatii. Totul a inceput ca o nevoie a fermierilor de completare a parcului de echipamente, dupa care ne-am dat seama ca lucrurile sunt mult mai ample si mai importante, fapt pentru care am investit constant prin training-uri, aducerea partenerilor nostri ca si echipamente de irigat. In acelasi timp, sunt de succes toate parteneriatele pe care le avem cu fermierii, indiferent daca vorbim de un tambur sau de zece pivoti, este un proiect de succes care aduce liniste unui fermier, care stie ca are siguranta zilei de maine”, a declarat pentru FoodBiz Andrei Ticau, coordonatorul departamentului de irigatii din cadrul Ipso.

Concret, se incearca oferirea de solutii complet personalizate conform conditiilor din teren, consultanta in ceea ce priveste alegerea echipamentelor potrivite in functie de cerintele si nevoile partenerilor, configurarea, asamblarea, punerea in functiune si asigurarea parametrilor de lucru astfel incat echipamentele sa functioneze cu randament maxim, proiectarea de sisteme de irigatii complete cuprinzand statii de pompare, retele de alimentare si echipamente de irigat.

„Noi venim cu echipamente importante care sa ne ajute sa facem economii de apa si de energie in acelasi timp, astfel incat sa aplicam plantei cantitatea exacta de apa si in perioada optima, eliminand surplusurile de consum in acest fel. Prin ultimul pact, stim ca la nivelul Romaniei se doreste reimplementarea perdelelor forestiere care au rolul de a mentine si de a atrage precipitatiile, in acest fel, este posibil ca in timp echipamentele de irigat sa ofere o cantitate mai mica de apa si sa beneficiem mai mult pe partea de precipitatii”, a mai precizat Ticau.

Ipso Agricultura este importator unic autorizat al masinilor si utilajelor John Deere, cel mai mare producator de utilaje agricole la nivel mondial. Pe plan local, Ipso Agricultura este lider pe piata tractoarelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *