Adrian Oros: Crestem exportul de produse ecologice

Adrian Oros: Crestem exportul de produse ecologice

 

Ministrul Agriculturii Adrian Oros sustine ca exportul de produse ecologice cu mare valoare adaugata, elaborate si procesate, ar putea sa constituie o buna oportunitate pentru Romania de a putea sa patrunda pe pietele din UE.

Pentru ca trebuie sa recunoastem cu produse precum carne sau lactate, clar nu avem nicio sansa.

Dupa cum se stie, tara noastra este un mare exportator de materii prime, care se reintorc sub forma de produse finite, ceea ce atarna greu in balanta agroalimentara.

“Din nefericire si la productia ecologica ne comportam la fel ca si la productia conventionala. Exportam foarte multa materie prima si de mult ori o reimportam sub forma procesata. Si ar fi o oportunitate foarte mare pentru ca aceste produse ecologice  sa fie procesate in tara si exportate pe piata europeana in tari puternice, care consuma foarte mult din aceste produse ecologice. Numai acolo am putea intra cu produse gen miere, fructe de padure… noi livram doar materie prima chiar si acum, in loc sa le procesam, in rest, cu produse gen lapte, carne nu avem cum sa patrundem”, a declarat pentru FoodBiz Ministrul Agriculturii Adrian Oros.

Deficitul Romaniei in comertul cu produse agroalimentare a crescut cu peste 31% in primul semestru din acest an, comparativ cu perioada similara din 2020, totalizand 1,27 miliarde de euro.

One thought on “Adrian Oros: Crestem exportul de produse ecologice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *