Cum arata o ferma cu aproape 4.000 de vaci la Lacto Agrar

Cum arata o ferma cu aproape 4.000 de vaci la Lacto Agrar

 

Ferma Lacto Agrar din satul Vaidei (judetul Hunedoara) face parte din grupul DN Agrar, fiind una dintre cele mai mari si mai moderne din Romania. Investitia in ferma a inceput in martie 2011, cand olandezii au preluat ferma, un fost CAP de pe vremuri, de la Albalact.

Grupul olandez administreaza peste 12.000 ha de teren agricol in Romania, unde detine mai multe ferme de vaci cu un efectiv total de circa 10.000 de animale. De altfel, obiectivul DN Agrar este sa devina cel mai mare producator de lapte din Romania.

Vacile si junincile gestante au fost aduse din Germania, Olanda si Franta. La acest moment, efectivul se ridica la 3.680 de bovine din rasa Holstein, care  produc circa 55.000 de lapte pe zi.

Citeste si DN AGRAR GROUP vine pe piata de capital. Obiectiv 2021: sa devina cel mai mare producator de lapte din Romania

La ferma Lacto Agrar marea noutate constituie instalatia circulara de muls cu 72 de locuri, unica de acest fel din Romania. Avantajul utilizarii este ca se reduce la jumatate timpul de lucru al muncitorilor. Societatea are o capacitate totala de depozitare cereale de 500 de tone, principalele culturi fiind triticale, lucerna si porumb.

Ferma a fost vizitata recent de minstrul Agriculturii Adrian Oros.

DN Agrar a debutat în acest an pe piata de capital, reusind sa atraga o suma de  24.782.465 lei printr-o majorare de capital social, fiind cel mai mare plasament privat de actiuni ȋncheiat ȋn ultimul an ȋn Romania, datorita valorii tranzactiei.

Pasul imediat urmator va fi listarea actiunilor companiei pe piata AeRO administrata de Bursa de Valori Bucuresti, dupa cum a anuntat compania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *