Clubul Fermierilor Romani ofera fermierilor expertiza in domeniul utilajelor agricole

Clubul Fermierilor Romani ofera fermierilor expertiza in domeniul utilajelor agricole

 

Clubul Fermierilor Romani extinde serviciile de consultanta pe care le ofera membrilor sai si lanseaza in premiera pe piata din Romania servicii de consultanta si consiliere privind utilajele agricole, pentru a veni in sprijinul fermierilor. Scopul Clubului este sa asigure reprezentarea fermierilor in relatia cu producatorii si distribuitorii de utilaje agricole, respectiv cu autoritatile locale si centrale, dar si identificarea unor solutii aplicate la problemele cu care se confrunta fermierii privind utilajele agricole.

Demersul de a lansa noile servicii de consultanta si consiliere vine in urma unei ample analize desfasurate in randul fermierilor din Romania cu privire la achizitionarea, operarea si functionarea utilajelor agricole, precum si in privinta relatiei pe care acestia o au cu producatorii si distribuitorii de utilaje agricole si cu echipele de service. Astfel, pe baza evaluarii nevoilor reale ale fermierilor, Clubul Fermierilor Romani urmareste sa ofere solutii concrete, care contribuie la cresterea eficientei si randamentului activitatii in fermele din Romania si totodata la promovarea proiectelor de digitalizare a agriculturii, in conformitate cu politicile Uniunii Europene.

In functie de specificul fermelor si al activitatilor avute in vedere de fermieri pentru folosirea utilajelor agricole, Clubul ofera membrilor sai servicii complexe, precum consultanta in privinta achizitionarii de utilaje agricole noi (analiza oferte si recomandari, analiza conditiilor contractuale) sau second hand, dar si in privinta intretinerii utilajelor agricole (preturi piese de schimb, perioada service in caz de dauna, costuri etc.).

Vrem sa venim prin acest nou serviciu de consultanta in sprijinul fermierilor, prin elaborarea si punerea la dispozitia acestora a unor ghiduri si recomandari concrete cu privire la mentenanta utilajelor agricole, conditii de iernat pentru utilaje, planuri de achizitie a utilajelor agricole si pieselor de schimb, concomitent cu transmiterea unor buletine periodice de informare privind piata utilajelor agricole din Romania si tari vecine (rapoarte, tendinte, noutati), legislatia din domeniu, precum si programele de finantare pentru achizitionarea de utilaje agricole”, declara Dan HURDUC, Presedinte Clubul Fermierilor Romani.

„Fara indoiala, tehnologia este un mijloc de imbunatatire a agriculturii. Clubul Fermierilor Romani a initiat deja proiecte legate de digitalizarea agriculturii si isi asuma responsabilitati in zona de educare, constientizare si promovare a solutiilor tehnologice pentru cresterea eficientei si competitivitatii fermelor romanesti. Astazi dorim sa readucem in atentie beneficiile utilajelor agricole moderne si, in acest sens, lansam pentru membrii nostri servicii de consiliere tehnologica, juridica si fiscala in relatia cu producatorii si dealerii de masini si utilaje agricole. De altfel, este pentru prima data cand o asociatie de fermieri lanseaza astfel de servicii in Romania, ceea ce reconfirma angajamentul nostru de a aduce valoare si de a sustine cresterea performantei fermierilor din Romania”, declara Florian CIOLACU, Director Executiv Clubul Fermierilor Romani.

Un alt obiectiv asumat de Clubul Fermierilor Romani este acela de a lansa un program de formare pentru operatorii de utilaje, in vederea cresterii nivelului de cunostinte teoretice si practice privind operarea utilajelor agricole. Totodata, Clubul Fermierilor Romani isi propune sa faca demersuri privind reglementarea unor probleme specifice legate de inmatricularea, operarea, transportul si omologarea utilajelor agricole.

Fermierii interesati sa acceseze serviciile de consultanta pentru utilajele agricole oferite de Clubul Fermierilor Romani au la dispozitie urmatoarele date de contact: Radu Calin Mesina, e-mail radu.mesina@cfro.ro, telefon 0751.291.693.

Cu o experienta de peste 35 de ani in domeniu, Radu Calin Mesina este Manager Program Consultanta Utilaje Agricole in cadrul Clubul Fermierilor Romani. In ultimii 15 ani, Radu Mesina a fost Consultant Vanzari, Specialist Vanzari, Key Account, Specialist Produs, respectiv Product Line Manager la IPSO Agricultura, unul dintre cei mai mari distribuitori de masini si utilaje agricole din Romania, fiind certificat de catre John Deere International in domeniul Combinelor Agricole de Recoltat, Combinelor Autopropulsate de Recoltat Furaje si pentru Prese de Balotat.

Despre Clubul Fermierilor Romani

Clubul Fermierilor Romani pentru Agricultura Performanta este o asociatie non-profit si neguvernamentala a fermierilor din Romania. Membrii asociatiei sunt fermieri performanti care au modele de afaceri bazate pe inovatie, tehnologie si bunele practici in agricultura, pentru cresterea competitivitatii si a valorii adaugate create in acest domeniu.

Obiectivul principal al Clubului Fermierilor Romani este sa asigure implicarea activa a membrilor sai in procesul de consultare si elaborare a reglementarilor europene si nationale in domeniul agricol, cu scopul de a creste performanta fermierilor din Romania.

Activitatea asociatiei este organizata pe proiecte, bazate pe nevoile fermierilor, aprobate de Consiliul Director si puse in practica de unitatea executiva a Clubului. Proiectele vizeaza domeniile legislativ, fiscal, tehnologie si resurse umane si isi propun sa identifice solutii care sa raspunda in mod real, concret, problemelor cu care se confrunta fermierii.

Clubul Fermerilor Romani lanseaza si deruleaza programe si proiecte concrete pe patru directii strategice de actiune: reprezentare, consiliere si consultanta, formare si leadership, informare si comunicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *