Cine sunt polonezii care vor sa faca 50 ha de sere la Targu Jiu

Cine sunt polonezii care vor sa faca 50 ha de sere la Targu Jiu

 

Fără titlu (55)Grupul polonez Citronex, unul dintre cei mai mari importatori si distribuitori de banane din lume, vrea sa construiasca pana la 50 ha de sere in Targu Jiu in urmatorii ani, acestea urmand sa fie destinate cultivarii tomatelor, a anuntat primarul Marcel Romanescu. De altfel, polonezii constituie si un producator important de tomate. Reprezentantii Citronex, prezenti recent la Targu Jiu, si-au exprimat recent intentia de a cumpara 22 de hectare de teren la marginea orasului. Terenul in cauza va fi scos la licitatie, doar dupa ce la Primaria Targu Jiu va ajunge o scrisoare de intentie din partea investitorului, spune edilul, potrivit igj.ro.

“1000 de noi locuri de munca in activitatea de productie se vor infiinta la Targu Jiu, cunoscutul grup polonez CITRONEX fiind deja interesat, pentru inceput, de achizitionarea a 22 de hectare de teren in zona Ciocarlau. Aici se vor infiinta sere pentru cultivarea de rosii, solariile urmand sa aiba activitate tot anul. In urmatorii ani, societatea doreste sa ajunga pana la 50 de hectare cultivate, urmand ca initial sa angajeze 250 de persoane, iar la atingerea obiectivului mentionat sa aiba deja 1000 de salariati de aici”, a declarat Marcel Romanescu.

Constructia serelor ar urma sa inceapa in 2022, dupa cum afirma primarul.

Citeste si Se extinde programul ″Tomata″. Alte patru noi legume vor fi incluse

Citronex a intrat pe piata locala in 2018 o data cu preluarea unui depozit de 2.500 mp in Timisoara printr-o tranzactie intermediata de Dunwell. In 2019, a deschis al doilea centru de distributie din Romania in Vestul Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *