APIA: Se completeaza o singura Cerere Unica de Plata, chiar daca terenurile sunt in localitati sau judete diferite

APIA: Se completeaza o singura Cerere Unica de Plata, chiar daca terenurile sunt in localitati sau judete diferite

 

Fără titlu (57)Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, in perioada 01 – 08 martie 2021, in cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plata au fost inregistrate un numar de 42.244 cereri, pentru o suprafata de 131.059 ha. Se va completa o singura Cerere Unica de Plata, chiar daca se utilizeaza suprafete de teren in diferite localitati sau judete. Campania de depunere a Cererilor Unice de Plata se va incheia la data de 17 mai 2021, in conformitate cu prevederile OMADR nr. 46/01.03.2021 privind aprobarea formularului-tip al cererii unice de plata pentru anul 2021.

Completarea Cererilor unice de plata se realizeaza pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesand link-ul aplicatiei IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amanuntita a utilizarii aplicatiei se gaseste in ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistenta.

Documentele care se ataseaza la dosarul Cererii unice de plata sau la modificarile aduse acesteia (copie CI/BI/pasaport/certificatul de inregistrare la ONRC/certificatul de inregistrare fiscala, dovada cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice, catre Centrele judetene/locale APIA si al Municipiului Bucuresti de care apartin fermierii.

Ca in fiecare an APIA va fi alaturi de fermieri pe tot parcursul Campaniei si va acorda tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare pentru accesarea fondurilor europene si de la bugetul de stat.

Informatiile detaliate pentru accesarea fiecarei scheme de plata/masuri de sprijin, inclusiv hartile si listele cu UAT eligibile pentru masurile de dezvoltare rurala, dar si ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate la Centrele APIA si pe site-ul Agentiei: www.apia.org.ro .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *