Cine sunt indienii care administreaza 27.000 ha de teren agricol in Romania

Cine sunt indienii care administreaza 27.000 ha de teren agricol in Romania

 

Grupul de companii Vectr Holdings, detinut de familia indiana Gupta, ajunge la o suprafata de aproximativ 27.000 de hectare de teren agricol in Romania, ceea ce il plaseaza in pozitia de jucator cheie in agricultura romaneasca, in urma achizitiei a doua noi societati.

Vectr Holdings a anuntat, miercuri, ca a preluat societatile Padova Agricultura şi Contara, prin intermediul Vectr Farm Braila.

„Angajata in operatiuni agricole, distributie de maşini agricole, industria de fitness şi imobiliare in Romania, cu o cifra de afaceri anuala de peste 200 de milioane de euro, Vectr Holdings anunta achizitia cu succes a Padova Agricultura SRL şi Contara SRL prin intermediul Vectr Farm Braila SRL”, se arata intr-un comunicat al Vectr Holdings.

Companiile afiliate Vectr Holdings au inceput activitatile in agricultura din Romania in anul 2015, cu 2.300 de hectare in exploatare. In ultimii 3 ani au extins aria de operare agricola cu aproximativ 17.500 de hectare, iar acum se trece la nivelul de 27.000 de hectare de teren agricol.
 
Padova Agricultura, care activeaza in Braila, este specializata in productia şi comercializarea unor culturi precum orez, porumb, grau, orz, rapita, floarea soarelui, lucerna şi soia.

Cea de-a doua companie, Contara, şi-a schimbat obiectivul principal din 2022, trecand de la cultivarea orezului, la productia de cereale, precum porumb, grau şi floarea soarelui este un grup privat de companii cu prezenta in agricultura, imobiliare, fitness şi alte investitii, care face parte din African Industries Group.

In ultimii ani, fenomenul de concentrare a suprafetelor s-a facut simtit tot mai mult pe piata romaneasca, unde au fost inregistrate tranzactii de mii de hectare intre jucatorii de top.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *