Cinci ingrediente care pot inlocui carnea!

Cinci ingrediente care pot inlocui carnea!

 

jackfruitPiata substitutelor carnii va atinge 2,5 miliarde de dolari pana in 2023, deoarece consumatorii apeleaza la ingrediente vegetale atat din motive de nutritie, cat si de durabilitate, potrivit Euromonitor. Gustul este bariera numarul unu pentru consumul si achizitiile de inlocuitori din plante. Drept urmare, inovatia in industria ingredientelor din plante este in plina expansiune, se arata intr-un raport recent Kerry. Ingrediente precum canepa, seitanul si jackfruit-ul sunt probabil utilizate mai frecvent la produsele de pe rafturile supermarketurilor de-a lungul anului, deoarece observam o crestere exponentiala pe piata bazata pe plante.

Iata si care sunt cateva dintre ingredintele care pot inlocui carnea, la care apeleaza producatorii de alimente pentru a raspunde cererii consumatorilor in continua crestere, potrivit FoodBiz.

Canepa – este derivata dintr-o tulpina de Cannabis Sativa Plant, care in trecut a fost cultivata predominant pentru uz industrial. Astazi, consumul de seminte de canepa a crescut substantial si poate fi utilizat pentru a produce o gama larga de produse comestibile.

Seitanul – Este derivat din glutenul de grau si ofera o alternativa bogata in proteine, cu un continut scazut de carbohidrati la proteinele animale. Poate reproduce indeaproape textura carnii si,prin urmare, este folosit in mod obisnuit in burgerii, fripturile si prajiturile din plante.

Citeste si Sprijin de 3.000 euro pentru producatorii de usturoi

Jackfruit – este un fruct tropical din sud-vestul Indiei. Este folosit intr-o varietate de feluri de mancare, dar este din ce in ce mai popular ca ingredient alternativ din carne pe baza de plante, datorita texturii si capacitatii sale de a absorbi aromele.

Proteina de mazare – este probabil, in prezent, una dintre cele mai cautate ingrediente pe baza de plante. Proteina de mazare sub forma de praf este o alternativa valoroasa pentru cei cu intolerante sau alergii la lactate sau soia si detine intre 17-25g proteine pe portie.

Citeste si “PIATA DE FRUCTE ROMANIA”

Tempeh – este considerat un ingredient mai sanatos pe baza de plante, care este obtinut din soia fermentata si atinge tendinta de crestere a produselor care dau nastere la o sanatate intestinala imbunatatita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *