Cel mai mare producator de carne din Europa, de vanzare

Cel mai mare producator de carne din Europa, de vanzare

 

tonniesMiliardarul Clemens Toennies sau “regele carnatilor”, cum i se mai spune, analizeaza o posibila vanzare a celui mai mare procesator de carne din Germania, la aproape un an dupa ce compania sa a fost implicata intr-un scandal de amploare din cauza unui focar de coronavirus la unul dintre abatoarele sale, transmite Bloomberg. In luna iunie 2020, peste 1.500 de lucratori ai abatorului companiei Toennies din districtul Guetersloh au fost infectati cu noul coronavirus, multi dintre ei fiind romani.

Descoperirea focarului a declansat o dezbatere cu privire la standardele din industria alimentara din Germania, precum si cu privire la dependenta de mana de lucru a muncitorilor emigranti, in special din Romania.

Opinia publica l-a criticat pe Clemens Toennies pentru faptul ca utilizeaza muncitori prost platiti din Europa de Est care erau angajati de subcontractori, iar mediul in care muncitorii lucrau nu a impiedicat raspandirea coronavirusului.

Toennies Holding ApS & Co. are o vechime de 50 de ani. Afacerea ar putea fi evaluata la patru miliarde de euro, iar compania ar putea demara discutiile cu potentialii ofertanti in urmatoarele saptamani, potrivit unor surse din piata.

In prima faza, Toennies intentioneaza sa sondeze interesul in randul principalilor rivali din industria de procesare a carnii, precum Tyson Foods Inc. (SUA), JBS SA (Brazilia) si WH Group Ltd., compania chineza care in 2013 a cumparat Smithfield Foods Inc.

Toennies Holding detine 28 de fabrici, inclusiv in Danemarca, Polonia si Franta, exporta carne in 82 de tari si a inregistrat o cifra de afaceri de 7,3 miliarde de euro in 2019, potrivit Agerpres.

Miliardarul Clemens Toennies are afaceri si in Romania, unde detine cateva mii de hectare de teren agricol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *