Ce spun fermierii despre noua strategie a UE privind adaptarea la schimbarile climatice

Ce spun fermierii despre noua strategie a UE privind adaptarea la schimbarile climatice

 

Fără titlu (39)Agricultorii si cooperativele agricole considera binevenita publicarea unei noi strategii privind adaptarea la schimbarile climatice, se arata intr-un comunicat al Asociastiei producatorilor de porumb din Romania (APPR). Fermierii sustin ca exista cinci elemente le-au atras atentia in cadrul comunicarii publicate de Comisia Europeana.
Sprijinim obiectivul strategiei de a elabora mecanisme de certificare pentru eliminarea dioxidului de carbon, pentru a duce mai departe initiativa de sechestrare a carbonului in solurile agricole anuntata in Pactul Verde European. Copa si Cogeca considera ca elaborarea unei piete de carbon pentru un sistem de credite pentru carbon este solutia viabila pe termen lung pentru a asigura pilonii durabilitatii de mediu si economic.

Unul dintre pilonii cheie pentru adaptarea la schimbarile climatice in agricultura este cresterea rezilientei culturilor, iar noile tehnici de ameliorare ofera o varietate de solutii. Copa si Cogeca sprijina obiectivele strategiei de a crea un mediu legislativ pentru samanta de plante si materialul saditor.

Deficitul de apa este un rezultat grav al schimbarilor climatice in mai multe regiuni din Europa si creeaza provocari tot mai mari pentru producatorii de hrana. Tehnologiile agriculturii de precizie sunt un element cheie pentru o utilizare ameliorata si personalizata a resurselor de apa in productia de hrana. Instrumentele potrivite si crearea unui mediu financiar pentru agricultura de precizie, prin Politica agricola comuna si alte politici, au un rol vital in sprijinirea tranzitiei spre o productie mai durabila de hrana.

Citeste si Adio, despagubirile la seceta. Oros – vot contra in Parlament

Pe langa agricultura, silvicultura joaca un rol cheie in randul solutiilor bazate pe natura: adaptarea va aduce rezultate in sinergie cu alte masuri din sectorul forestier, reflectate in viitoarea Strategia forestiera a UE.

Solutiile rapide de adaptare din sectoarele bazate pe natura sunt necesare, bazate pe cercetari solide in inovare si sprijinite de programul Orizont Europa. Copa si Cogeca considera binevenit in special accentul pus in Strategie pe cooperarea internationala, pe construirea pornind de la angajamentele luate in Acordul de la Paris pentru a combate incalzirea globala fara a compromite securitatea alimentara.

Citeste si Ferma moderna de ovine in judetul Arad pe bani europeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *