Ferma moderna de ovine in judetul Arad pe bani europeni

Ferma moderna de ovine in judetul Arad pe bani europeni

 

m4O firma din localitatea Chisineu-Cris, judetul Arad, a reusit sa-si faca o ferma de ovine pe bani europeni, si inca una dintre cele mai moderne din Romania. Mai mult, s-a trecut si la pasul urmator, fiind obtinute fonduri pentru abatorizare, procesare si chiar un magazin propriu unde sa poata sa-si vanda produsele. Este vorba de compania Mariland Dom care a accesat fonduri europene nerambursabile in valoare de 1.420.051 euro, bani care au fost alocati pentru realizarea unui adapost de ingrasare pentru ovine cu o capacitate de 2.400 de capete. Proiectul a fost finantat de AFIR prin submasura 4.1 „Investitii in exploatatii agricole”din cadrul PNDR 2020.

m1

Compania din Arad a mai construit spatii destinate procesarii productiei agricole primare-carne ovine, o linie pentru abatorizarea-conditionarea – procesarea productiei agricole primare, dar si un magazin in cadrul caruia se va asigura desfacerea unei parti a produselor finite obtinute direct catre consumatorul final, informeaza AFIR.

In interiorul fermei se foloseste un sistem modern de adapostire a animalelor in stabulatie permanenta, semi-automatizat, caracterizat de aplicarea unor metode eficiente de crestere a ovinelor cu un consum minim de resurse si de costuri.

Tehnologia aplicata vizeaza si procedee pentru protectia mediului. Mieii au asternutul abundent din paie, rezultand un gunoi de grajd nepoluant pentru panza freatica si a apelor de suprafata cu agentii poluanti.
m3

m2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *