Bugetul pentru Agricultura a trecut de Parlament, insa nu si amendamentul care prevedea alocarea miliardului de lei pentru plata despagubirilor provocate de seceta la culturile infiintate in primavara 2020. Nici macar ministrul Adiran Oros, nu l-a sustinut! Bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pentru anul 2021 a primit aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de specialitate din Parlament. Proiectul de buget a fost votat fara niciun amendament, cel mai dezbatut vizand suplimentarea cu suma de un miliard de lei pentru plata despagubirilor cauzate de seceta pentru culturile de primavara. Acesta nu a fost acceptat intrucat au existat 21 de voturi “impotriva”, 21 “pentru” si patru abtineri. Ministrul Agriculturii a mentionat ca a votat impotriva, pentru ca “acum nu sunt bani”.
Vezi si Premierul Citu si despagubirile la seceta, o discutie fara sens
“Nu puteam sa votez pentru, daca stiu sigur ca nu sunt bani. Nu pot sa fiu populist. Din nefericire acum nu sunt bani”, a comentat votul sau ministrul Agriculturii, potrivit Agerpres.
Un buget de 26 miliarde de lei
Ministerul Agriculturii figureaza in proiect cu credite bugetare de 26,006 de miliarde lei (plus 10,38%) si credite de angajament de 38,305 miliarde lei (plus 58,96%).
“Proiectul de buget al MADR pe anul 2021 are o suma totala de 26 miliarde de lei, inregistreaza o crestere de 9,4% fata de executia bugetara a anului precedent. Este structurat pe trei surse de finantare: bugetul de stat – 25,921 miliarde de lei, sume care sunt asigurate din aceasta sursa de finantare si vizeaza urmatoarele categorii de cheltuieli: cheltuieli de personal ale institutiilor finantate integral de la bugetul de stat – 674 milioane de lei, bunuri si servicii – 103,66 milioane de lei, subventii si sume destinate acordarii ajutoarelor de stat si de minimis avand sustinerea financiara de la bugetul de stat, circa 1,249 miliarde de lei”, a declarat, joi, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Oros, in comisiile de specialitate reunite.
De asemenea, circa 1,765 miliarde de lei reprezinta transferuri intre unitati ale administratiei publice, alocatii in completare pentru institutiile finantate mixt.
Oros a precizat ca aproximativ 350 de milioane de lei vor fi alocate pentru continuarea proiectelor de investitii pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigatii, cu o crestere cu aproximativ 17,8% fata de realizarile anul trecut, iar 207,45 milioane de lei vor merge pentru realizarea Recensamantului General Agricol din 2021.
Pentru urmatorii doi ani, 2022 si 2023, bugetul MADR este estimat in proiect la 23,23 miliarde de lei pe credite de angajament si la 23,44 miliarde de lei pe credite bugetare, iar pentru 2023, sumele prevazute sunt de 23,26 miliarde de lei, respectiv 23,28 miliarde de lei.
Citeste si Ce plati va face APIA in perioada 2021-2022. Ce se intampla cu ajutoarele nationale tranzitorii!
Sper sa aveti soarta lui Ceausescu toti din parlamentul ala !!! Cuiburi de hoti si de jeguri