Banca de Resurse Genetice Vegetale de la Buzau devine realitate

Banca de Resurse Genetice Vegetale de la Buzau devine realitate

 

Proiectul privind Banca de Resurse Genetice Vegetale de la Buzau incepe sa se concretizeze. Ministrul Agriculturii Adrian Oros, dar și cercetatorul Costel Vinatoru, initiatorul acestui proiect ambitios, au anuntat, in data de 21 mai, demararea functionarii Bancii de Gene de la Buzau. Dupa ce ministrul nu l-a sustinut intr-o prima faza, acum situatia s-a schimbat radical. Oros a anuntat ca pe langa cele 3 milioane lei incluse in bugetul Ministerului Agriculturii pentru acest proiect se incearca obtinerea unei sume de 30 mil. euro prin PNRR.  

Pe scurt, Costel Vinatoru ar urma sa aiba la dispozitie in acest an  bani pentru o echipa de 12 oameni  și care ar urma sa fundamenteze strategia privind Banca de Gene. Urmeaza sa fie realizat un studiu de fezabilitate și sa fie stabilit locul unde va fi construita banca de gene.

“MADR impreuna cu conducerea Bancii și reprezentanti ai cercetarii vor cauta solutii pentru ca aceasta Banca de Gene sa se integreze şi sa coopereze cu cea de la Suceava. Exista, de asemenea, un proiect cuprins in Planul National de Redresare și Rezilienta in vederea finantarii Bancii de Gene, pentru extinderea și dezvoltarea infrastructurii de cercetare”, a anuntat Ministrul Agriculturii.

Ministrul Adrian Oros a efectuat, in data de 21 mai, o vizita de lucru in judetul Buzau, alaturi de Președintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban.  Primul obiectiv vizitat a fost Banca de Resurse Genetice Vegetale.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *