Ajutoare de stat pentru crescatorii de bovine. Sprijinul nu depaseste 225 000 euro pe beneficiar

Ajutoare de stat pentru crescatorii de bovine. Sprijinul nu depaseste 225 000 euro pe beneficiar

 

Comisia Europeana a aprobat o schema romaneasca in valoare de aproximativ 46 de milioane de euro pentru sprijinirea activitatii crescatorilor de bovine afectati de pandemia de coronavirus. Comisia Europeana a aprobat o schema romaneasca in valoare de peste 225 de milioane de lei (aproximativ 46 de milioane de euro), menita sa sprijine activitatea crescatorilor de bovine in contextul pandemiei de coronavirus. Schema a fost aprobata in temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat. In cadrul schemei, sprijinul public va lua forma unor subventii directe pentru a aborda partial pierderile de venituri suferite de crescatorii de bovine din cauza pandemiei de coronavirus.

Comisia a concluzionat ca masura este necesara, adecvata si proportionata pentru a remedia o perturbare grava a economiei unui stat membru, in conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE si cu conditiile prevazute in cadrul temporar. Pe aceasta baza, Comisia a aprobat schema in temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Mai multe informatii cu privire la cadrul temporar si la alte actiuni intreprinse de Comisie pentru a aborda impactul economic al pandemiei de COVID-19 sunt disponibile aici. Versiunea neconfidentiala a deciziei va fi disponibila cu numarul de caz SA.62827 in Registrul ajutoarelor de stat, pe site-ul web al Comisiei privind concurenta, de indata ce vor fi fost solutionate eventualele probleme legate de confidentialitate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *